Обласна дитяча лікарня отримала апарат для операцій на мозку

1178 0

Ми у соцмережах:

Обласна дитяча лікарня отримала апарат для операцій на мозку

Цього тижня Рівненська обласна дитяча лікарня отримала діатермокоагулятор ARC 250, який необхідний для проведення нейрохірургічних операцій на головному мозку. Кошти на коагулятор почали збирати у День захисту дітей, першого червня, під час благодійного проекту «Рівне – місто щасливих дітей», проте всі витрати з придбання коагулятора, понад 215 тис. грн, взяла на себе компанія «StarLife».

У Рівному багато небайдужих людей, які допомагають оновлювати обладнання лікарні там де поки немає можливості зробити це за бюджетний кошт. Благодійний фестиваль «Місто щасливий дітей» не тільки об’єднав хороших і дієвих людей, а й допоміг зібрати значну суму для оновлення обладнання. Про таку хорошу акцію дізнались і представники компанії «StarLife» та запропонували долучитися і оплатити повністю покупку діатермокоагулятора, - розповів головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко.

За словами завідувача ортопедо-травматологічного відділення обласної дитячої лікарні Ігоря Яковця, у Рівному операції із застосуванням діатермокоагулятора розпочнуть проводити вже найближчим часом.

Керівниця «Благодійного фонду «Скарбниця Надії» Мар’яна Рева розповіла, що під час благодійного проекту зібрали майже 170 тисяч гривень. Ці кошти вирішили спрямувати на розвиток нейрохірургічного відділення обласної дитячої лікарні та придбати комплекс німецького обладнання для внутрішньочерепної нейроендоскопії «Little Lotta». Такий апарат кошту майже 210 тис. гривень, тому збір коштів триває. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також