Обласні депутати міським хочуть поставити ультиматум щодо оренди

1900 0

Ми у соцмережах:

Олександр Савчук

Комунальна комісія облради вчора розглядала рентабельність комунальних підприємств, і результати їхньої роботи депутати були невдоволені. Зокрема, показниками «Рівнекниги», яку очолює депутат-свободівець Олександр Савчук.

Минулий рік «Рівнекнига» завершила з майже 82 тис. грн збитків (хоча у 2017 році мала трохи менше чверть мільйона прибутку), а на цей планує тільки 0,3% рентабельності.

Перший заступник голови облради Сергій Свисталюк та голова комунальної комісії Віталій Бойко

Директор підприємства Олександр Савчук зазначив, що хоч рентабельність мала, її намагатимуться змінити, зокрема завдяки діяльності недавно відкритої друкарні та запланованим відкриттям нових книгарень.

Щодо книгарень, то «Рівнекнига» не має своїх приміщень і всі три у центрі Рівного – орендовані у міськради. За кожен орендований квадрат до міського бюджету підприємство облради сплачує 35 грн.

Депутати комунальної комісії облради вирішили, що ситуацію потрібно змінити, звернувшись до міськради з проханням, щоб «Рівнекнизі» змінили орендну плату на 1 гривню на рік.

- Або місто дає приміщення по одній гривні, або ми ЦНАПу виставимо плату по 35 грн за «квадрат», - зазначив депутат Михайло Кириллов.

Депутати Михайло Кириллов та Василь Стецюк

До слова, ЦНАП орендує приміщення облради на майдані Просвіти,2 і щороку йому обласні депутати надають дозвіл на оренду за 1 грн. Хоча ЦНАП, як надавач послуг, також має доходи.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також