Керівники Рівненщини кажуть, що працюють без премій, бо зарплат вистачає

3298 0

Ми у соцмережах:

Керівники Рівненщини кажуть, що працюють без премій, бо зарплат вистачає

Тема преміювання чиновників під час війни докотилася й до обласного рівня. Депутат обласної ради Роман Стасюк навіть зареєстрував звернення до керівників усіх рівнів з проханням відмовитися від додаткових нарахувань до зарплати на час війни. Однак начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш запевняють: працюють без премій, зарплат вистачає.

Андрій Карауш, голова Рівненської облради:

Коли мене обрали головою ради, то я одразу пообіцяв, що не буде ніяких премій на час воєнного стану. Так і сталося. Жодному керівнику обласної ради, в тому числі й голові, премій не нараховували. Я отримав у вересні 38 тисяч гривень зарплати, щоправда, пропрацював неповний серпень. У заступників обласної ради заробітна плата менша від голови на 10%. На мою думку, чиновник не повинен бути бідним. Однак у військовий час кожен чиновник вільний розпоряджатися своєю премією, відповідно до свого сумління.

Олександр Поліщук, речник Рівненської ОВА:

— Начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль жодного разу не отримував премії. Не лише з початку війни, а за понад три роки його роботи на цій посаді. Це його принципова позиція. Зарплата очільника області і без премій достатня в нинішніх реаліях.

Посадовий оклад Коваля, як і всіх інших голів в Україні, — 68 643 грн. Також вони отримують надбавку за роботу в умовах режимних обмежень 15% від посадового окладу. Після вирахувань «чистими» виходить близько 63 тисяч гривень щомісяця. Всі ці виплати головам ОВА (ОДА) визначені законодавством.

У заступників голови та інших працівників ОДА — розмір премії в межах 20%. Від початку війни вищих премій не платили. Загалом у заступників очільника Рівненщини середня зарплата «чистими» — близько 32 тисяч гривень на місяць. У першого заступника вона дещо вища — близько 38 тисяч.

Звісно, з моменту вторгнення інтенсивність роботи збільшилася в рази, робочий час дуже часто не регламентується. Буває, і вихідних немає. Але зараз кожен з нас робить все можливе для перемоги, там, де він є, а з грошима розберемося потім. Після перемоги.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також