Обласний тубдиспансер очолить лікар-хірург з дитячої лікарні

5680 0

Ми у соцмережах:

Федір Аврука

Конкурсна комісія з дев'яти членів обрала переможця конкурсу на посаду директора Рівненського обласного протитуберкульозного диспансеру, який заодно очолюватиме об'єднання "Фтизіатрія".

Конкурс, участь в якому брали троє претендентів, не відбувся спокійно. Представники колективу ставили багато провокативних запитань до Юрія Лазаревича та Олега Кравця, натомість, Федора Авруку не критикували.

Працівники тубдиспансеру Олександр Колесніков, Оксана Малеш та Андрій Селіванов

Проти пана Авруки виступила депутатка Діана Гордійчук, яка подала письмове звернення до голови комісії, в якій зазначила, що Федір Аврука не подав документи, які б підтверджували, що він має 7 років управлінського стажу, як того вимагає законодавство. Депутатка просила відмовити кандидатові в участі у конкурсі.

Діана Гордійчук

Підтримав заяву заступник голови Рівненської облради Олексій Бучинський, який зазначив, що якщо Авруку оберуть переможцем, то це порушення може призвести до судових позовів та навіть кримінальної відповідальності, оскільки члени комісії перевищать повноваження, проголосувавши.
 
Олексій Бучинський запропонував Федору Авруці відмовитися від участі у конкурсі. Пан Аврука відмовився. Зазначив, що додасть документи, адже управлінський стаж має - у фармацевтичному бізнесі, але у пакеті документів подав трудову книжку лише з обласної дитячої лікарні, де працює лікарем-хірургом.
 
Діана Гордійчук, додамо, мала зауваження також до Юрія Лазаревича, зазначивши, що на сайті НАЗК не вказано у його декларації, що він "кандидат на посаду". Але таку претензію відкинули члени комісії.
Юрій Лазаревич та Діана Гордійчук
У результаті голосування за Федора Авруку проголосували 5 членів  комісії (члени колективу, а також депутати Валерій Редько та Оксана Лозова), за Юрія Лазаревича - 4 члени комісії (всі представники громадськості та депутат Ярослав Романюк). Олега Кравця не підтримав ніхто.
Члени громадськості у конкурсній комісії Ігор Дундюк, Ольга Романчук та Євген Іванішин
Таким чином, конкурс виграв Федір Аврука, який, зокрема, обіцяв створення госпітальних та соціальних ліжок у закладі, постійне навчання та вдосконалення працівників, співпрацю зі спонсорами, зокрема місцевими підприємцями.
Федір Аврука
Основною метою, зазначив п.Аврука, "є створення таких умов, щоб у стінах закладу було комфортно і пацієнтам, і працівникам". До 2020 року  Федір Аврука планує на базі тубдиспансеру створити регіональний фтизіопульмонологічний центр.
 
Юрій Лазаревич зазначив, що боротьба з туберкульозом має стати пріоритетною боротьбою, адже експерти прогнозують збільшення кількості хворих, а ця хвороба передається повітряно-крапельним шляхом.
Юрій Лазаревич
"Такого мультирезистентного туберкульозу, як в Україні, ніде немає, - зазначив п.Лазаревич. - Завданням є раннє виявлення і ефективне лікування, бо один хворий інфікує ще трьох здорових людей. Зокрема, потрібна вакцинація".
 
Також важливо, щоб заклади відповідали інфекційному контролю, потрібно заключити контракт з НСЗУ, додав Юрій Лазаревич.
 
- Заклад повинен буде створювати послуги, за які платитиме Служба, - говорив п.Лазаревич.
 
Представниця колективу запитала, чи буде цей кандидат чути медиків. Хоча Юрій Лазаревич запевнив, що відкритий до спілкування та ідей, члени колективу наполягали, що керівник має мати медичну практику.
 
Олег Кравець, якого не підтримав ніхто, зазначив, що хоче на посаді боротися з підвищенням захворюваності на туберкульоз та зі смертністю від нього.
Олег Кравець
"Без капітана, який знає море, який знає корабель, досягти результату важко", - зазначив пан Кравець.
 
Додамо, що переможця конкурсу призначать на посаду тільки після того, як за це проголосують депутати облради. А вже були прецеденти, коли рада не призначала на посади керівників комунальних закладів переможців конкурсів. Окрім того, вже очевидно, що частина фракцій за обраного Федора Авруку не голосуватимуть.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також