Область отримала бюджет із «чихом»

1842 0

Ми у соцмережах:

Область отримала бюджет із «чихом»

Передноворічний святковий настрій, який витав у сесійній залі обласної ради, обіцяв швидке і спокійне прийняття обласного бюджету на 2007 рік. Депутати різних фракцій намагалися використати таку добру нагоду привітати «з наступаючим!» один одного та із задоволенням сприйняли новину про запланований депутатський фуршет по закінченні сесії. Тож коли одразу після не надто обтяжливої процедури голосування за прийняття обласного бюджету по залу прокотився неприховано радісний «чих» у виконанні заступника голови облдержадміністрації Юрія Благодира, народні обранці сприйняли це як добрий знак.

Що ж, вочевидь, на це мав право 61 депутат, який проголосував за прийняття бюджету. А от члени фракції Української народної партії, які запропонований облдержадміністрацією бюджет критично називали лише «напрямками фінансування», від депутатського фуршету відмовились та демонстративно роз’їхались на авто одразу по закінченні сесії. Представник від Верховної Ради України нардеп-«бютівець» Юрій Гнаткевич, якому, зважаючи на його рівенське коріння, доручили курирувати місцеві проблеми, виглядав навіть дещо розчарованим: — За такого політичного розкладу, як у Рівенській облраді, при прийнятті бюджету у Верховній Раді була б величезна бійка. А у вас такий спокій! Загалом 900-мільйонний обласний бюджет було прийнято лише з чотирма поправками: 30 тисяч гривень депутати додали на програму з подолання бездоглядності дітей, 40 тисяч на програму розвитку загальної практики/сімейної медицини, збільшили також видатки на програму «Фтизіатрія» та передбачили 85 тисяч гривень на завершення Книги Пам’яті Рівенської області.

Коментарі Олександр Данильчук, голова обласної ради: — Ми правильно зробили, що до Нового року прийняли обласний бюджет. Це дасть змогу вчасно розглянути і прийняти свої бюджети районам, селам та селищам. Одні вважають цей документ бюджетом розвитку, інші — бюджетом проїдання. Я б не називав його ні так, ні так. І тепер, який він не є — добрий чи поганий, малий чи великий, однак ми мусимо його виконувати. Віктор Матчук, голова облдержадміністрації: — Бюджет складний, але, в принципі, простих бюджетів не буває. Зараз будемо чекати, чи буде переглядатися Державний бюджет по закінченні першого кварталу в бік збільшення мінімальної заробітної плати та пенсій. Якщо це відбудеться, то я з великим оптимізмом зможу заявити, що наш обласний бюджет буде виконаний. В іншому разі — буде дуже важко. Василь Червоній, депутат обласної ради, фракція УНП: — Складно назвати прийнятий документ бюджетом. Це є лише напрями бюджетного фінансування, а сам бюджет, за планами тих людей, які його писали, буде ділитися в кабінетах без участі депутатів обласної ради. Адже багатомільйонні суми не розписані до копійки, тож ми залишаємо можливість одному-двом чиновникам ділити ці величезні кошти. Це мафіозний тіньовий бюджет — бюджет ручного управління!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також