Облрада шукає інвестора, бо депутати хочуть готель

2136 0

Ми у соцмережах:

Облрада шукає інвестора, бо депутати хочуть готель

Незабаром на сайті Рівненської обласної ради з’явиться привабливе для багатьох рівненських забудовників оголошення. Депутати готові безкоштовно віддати під будівництво ділянку в центрі Рівного — тому, хто запропонує «найбільш привабливий інвестиційний проект». Оббивали пороги ради вже щонайменше три таких інвестори, проте догодити керівництву ради та фракцій вони не змогли.

Інвестора шукають для будівництва на вулиці Кавказькій, 32-Б, якраз під вікнами ОДА та облради. Наразі там стоїть одноповерхова будівля, де колись був кіноклуб «Gonzo», площею близько 1000 кв. м. Із 2014 року до облради вже офіційно звернулося три забудовники з проханням продати їм закинуту будівлю або принаймні віддати на умовах інвестиційної угоди — для будівництва висотки з офісами та квартирами. Але на жодну з пропозицій депутати не пристали.

У 2016 році, коли про будівлю клопотало підприємство «Статус-Груп» родини бізнесменів Лукашиків, депутати розповідали, що краще її виставити на аукціон. Мовляв, так вдасться виторгувати більше для обласного бюджету. Проте з’ясувалося, що частину споруди свого часу було приватизовано, тож продати її з молотка не так просто.

Торік вирішувала, що робити з будівлею на Кавказькій, спеціально створена комісія з депутатів та посадовців облради. І продавати її передумали. Зокрема, через ідею мати власний… готель.

— Маємо багато депутатів з віддалених районів, які приїздять напередодні сесійних засідань і не мають де зупинитися, — розповідає перший заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк, який входив до згаданої комісії. — Окрім того, коли до нас приїздять делегації з тієї ж Польщі, змушені винаймати для них готель. Тому добре було б мати власні житлові площі: чи готель, чи хостел, чи квартири, де можна було б селити і депутатів, і гостей. Виходячи з цього, вирішили, що краще будівлю на Кавказькій не продавати через аукціон, а знайти інвестора, який запропонує найкращий проект і взамін нам надасть після завершення будівництва площі у новобудові — не менші, аніж нинішня споруда на Кавказькій. І йдеться не тільки про житло, а й про офісні приміщення. Щодо власника приміщення у нашій будівлі, то будемо з ним домовлятися. Можливо, викупимо його частку.

До слова, у 2008, а потім ще раз у 2013 році облрада тодішніх скликань вже голосувала за рішення продати будівлю на Кавказькій. А у 2011 році депутати планували там створити «центр ділової активності». Жодне з рішень виконано не було.

Щодо приватизованого приміщення у будівлі на Кавказькій, 32б, то належить воно ТзОВ "Ажур ЛТД". Власниками товариства є Андрій Ільчук, В'ячеслав Кочубей та київське акціонерне товариство "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Фінрайз"". Останнє належить рівнянам Василю Семенюку та Олексію Лисюку. Прізвища згаданих осіб фігурують серед співзасновників кількох будівельних фірм Рівного. 

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також