Облраді бракує голосу

1449 0

Ми у соцмережах:

Облраді бракує голосу

Переголосовувати по кілька разів і домовлятися на сесійних засіданнях все частіше доводиться депутатам Рівненської облради. Більшості, яка у раді склалася на початку цього року, уже немає.

На позачерговій сесії минулої п’ятниці, 2 листопада, Рівненська облрада з першого разу не змогла проголосувати одразу за два питання. Одне стосувалося звернення до уряду та президента щодо ціни на газ, інше – погодження надати надра у користування. 

Проектів звернення щодо газу було три: два майже ідентичні від «Свободи» та «Батьківщини» і третє, альтернативне, яке подав керівник фракції БПП Віталій Чугунніков. Перші гостро критикували уряд та вимагали у президента накласти вето на постанову уряду про підвищення ціни на газ. У третьому була згода, що ціни потрібно було підняти, і прохання підвищити субсидії та пільги для населення. У результаті голосів не вистачило на жоден з проектів, і під час перерви керівники фракцій склали четвертий проект звернення, в який постягували шматки фраз з усіх трьох. Така компіляція викликала сміх у депутатів, але проголосували за звернення одноголосно. 

Натомість 33 голосів, щоб погодити або відмовити «Костопільбазальтінвесту», не вистачило. Відмовити надати погодження на надання надр у користування для видобутку базальтів поблизу Берестовця у Костопільському районі просив депутат від БПП Валентин Крока. Погодити – керівник фракції «Батьківщина» Микола Кучерук. Пан Крока наполягав, що товариству слід відмовити, оскільки воно не рекультивувало ділянку, якою користувалося раніше, і не сплачувало за землю. Пан Кучерук, навпаки, наполягав, що воно переказує до бюджету немало коштів. Оскільки голосів не вистачило ні на погодження, ні на відмову, «Костопільбазальтінвест», який належить трьом костопільчанам та львів’янину, отримав так звану мовчазну згоду облради, що дозволить йому отримати спецдозвіл на видобуток базальтів.

Наступне засідання облради заплановане на 7 грудня. Окрім завжди спірних кадрових питань, на ньому, зокрема, розглядатимуть і проект щодо недовіри голові Рівненської ОДА Олексію Муляренку. Голоси ще не збирають. 

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також