Обшуки у бурштинокопачів Володимирецького району: вилучили мотопомпи, гроші та зброю

2574 0

Ми у соцмережах:

Обшуки у бурштинокопачів Володимирецького району: вилучили мотопомпи, гроші та зброю

Сьогодні слідчі територіального управління ДБР розташованому у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників УСБ України в Рівненській області, в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 240-1 (Незаконне видобування бурштину, його збут, зберігання, пересилання бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, у значних розмірах, або на територіях природно-заповідного фонду) та ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) провели 5 обшуків.

Обшуки проводили у домоволодіннях осіб, причетних до незаконного видобутку бурштину-сирцю, а також у місцях незаконного видобутку бурштину, так званих (клондайках), на території Володимирецького району.

Виявлено та вилучено 8 кустарних знарядь видобутку бурштину (мотопомп), 214 тис грн, мобільні телефони, чорнові записи, зброю та боєприпаси до неї.


Слідчі дії на даний час тривають, вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та повідомлення про підозру 4 особам, які причетні до незаконного видобутку бурштину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років, з конфіскацією майна, повідомляє пресслужба прокуратури Рівненської області

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також