Обстежитись на гепатит прийшли навіть діти (ФОТО)

1350 0

Ми у соцмережах:

Обстежитись на гепатит прийшли навіть діти (ФОТО)

Сьогодні, 25 липня, рівняни та гості міста мали можливість безкоштовно пройти обстеження на наявність гепатиту С. Для цього організатор акції благодійний фонд «Наше майбутнє» використовував спеціальні експрес-тести.

 Акція проходила на майдані Незалежності в Рівному до Міжнародного дня боротьби з гепатитом С, щоб привернути увагу рівнян до проблеми. Адже сьогодні в області налічується один мільйон 200 тисяч хворих на різні форми цього вірусу.

-          Станом на другу годину дня, коли наша акція добігала кінця, ми встигли обстежити майже сотню осіб на двох мобільних пунктах, - розповів представник БФ «Наше майбутнє» Станіслав Плещинський. – Серед тих, хто звернувся з бажанням пройти тест, було двоє дітей, яких привели їхні батьки. Більшість тестів показали негативний результат, що означає, що людина не є носієм вірусу. Також ми ознайомлювали людей з небезпекою захворювання на гепатит С, шляхи його розповсюдження та важливість діагностики. Роздавали буклети і презервативи. На місці консультації надавав лікар-інфекціоніст.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також