Обвинувачені у побитті захисника Луганського аеропорту просять зменшити розмір матеріальної шкоди

1424 0

Ми у соцмережах:

Обвинувачені у побитті захисника Луганського аеропорту просять зменшити розмір матеріальної шкоди

Апеляційний суд Рівненської області відклав розгляд апеляційних скарг Олега Кожушка та Миколи Ціпана, яких Березнівський районний визнав винуватими в умсиному легкому тілесному ушкодженні, на 30 травня.

Підставою для відкладення апеляційного розгляду стало клопотання захисника одного з обвинувачених про перебування на лікарняному та обов’язкову участь у судовому засіданні.

Нагадаємо, торік на початку червня березнівчанин Андрій Усач зробив зауваження двом мешканцям села Зірне, що на Березнівщині, які їхали мопедами, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Ветеран АТО викликав поліцію. Після цього молодики завдали Андрію Усачу тілесні ушкодження, внаслідок одного з ударів у потерпілого тріснула барабанна перетинка.  Від падіння він пошкодив протез, за допомогою якого пересувається після тяжкого поранення й тривалого лікування.

26 січня 2018 року Березнівський районний суд визнав Олега Кожушка  винним  та призначив покарання — 200 годин громадських робіт. Миколу Ціпана  визнано винуватим та призначено  обмеження волі строком на один рік. Крім того, місцевий суд зобов’язав обвинувачених сплатити завдану нападом моральну шкоду — 25 і 35 тисяч гривень.  Не погодившись із розміром моральних відшкодувань, обвинувачені оскаржили їх в апеляційному порядку, бо готові заплатити потерпілому лише по 5 тисяч гривень.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила "РВ", що заслухавши думку прокурора, захисника та потерпілого, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ відклала апеляційний розгляд на 30 травня, початок - о 9-й год.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також