Обвинувачених у держзраді Гранітного та Клейноса випустять із СІЗО під заставу у понад півмільйона гривень

1799 0

Ми у соцмережах:

Обвинувачених у держзраді Гранітного та Клейноса випустять із СІЗО під заставу у понад півмільйона гривень

Сьогодні у міському судді Рівного відбулося засідання у справах Ярослава Гранітного та Юрія Клейноса, яких у 2017 році звинуватили у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України.

Під час судового засідання прокурор Петро Демчук просив продовжити Ярославу Гранітному та Юрію Клейносу запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб. Втім, адвокатка Гранітного Ірина Цісар під час судового засідання зазначила, що відповідно до законодавства тримати обвинуваченого у СІЗО, якщо його вина не була доведена, можна не більше двох років. А її підзахисний перебуває під вартою вже два роки і чотири місяці. Тож адвоката просила колегію суддів змінити запобіжний захід на домашній арешт. Оскільки ні вплинути на свідків, які вже були допитані під час досудового розслідування, ні виїхати за кордон Ярослав Гранітний не зможе. В свою чергу, захисниця Клейноса Світлана Новицька подала клопотання про зміну запобіжного заходу для свого підзахисного на нічний домашній арешт або визначити йому розмір застави.

Колегія суддів на чолі із Наталією Діонісьєвою часткового задовольнили клопотання прокурора Петра Демчука, захисниць підозрюваних та ухвалили рішення продовжити Ярославу Гранітному та Юрію Клейносу термін тримання під вартою ще на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 580,8 тис. грн.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також