Обвинувачений у вчиненні смертельної автопригоди вийде з колонії на рік раніше

2167 0

Ми у соцмережах:

Обвинувачений у вчиненні смертельної автопригоди вийде з колонії на рік раніше

49-річний мешканець Здолбунівського району В'ячеслав, який 11 червня 2017 року став винуватцем смертельної дорожньо-транспортної пригоди в селі Тайкури Рівненського району, внаслідок якої загинула 34-річна жінка, а її 8-річна донька отримала тілесні ушкодження, з в’язниці вийде на 1 рік і 2 місяці раніше.

Нагадаємо, 22 жовтня 2018 року Рівненський районний суд визнав В'ячеслава винуватим у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, що спричинило смерть потерпілого та спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, і призначив покарання - 5 років позбавлення волі і до того ж - з  позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Таке покарання мешканець Здолбунівського району отримав за те, що 11 червня 2017 року, керуючи автомобілем «Peugeot Expert», не вибрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого на заокругленій проїзній частині не впорався з керуванням, з’їхав у кювет і перекинувся. Сталося це близько 3-ї години в селі Тайкури Рівненського району. 34-річна пасажирка транспортного засобу загинула, а її 8-річна донька зазнала тілесних ушкоджень. Уже пізніше з’ясувалося, що в автомобілі була несправна гальмова система, а водій був позбавлений права керування транспортним засобом за вчинене раніше адміністративне правопорушення.

До Рівненського апеляційного суду надійшли одразу дві апеляційні скарги. У них і обвинувачений, і його захисник просили переглянути вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання, та призначити більш м’яке покарання. Крім того, переконували суд у необхідності зарахувати обвинуваченому, згідно з чинним законодавством, у строк відбуття покарання термін його попереднього ув’язнення.

Під час судового розгляду з’ясувалося, що обвинувачений, який у цивільному шлюбі виховує п’ятьох неповнолітніх дітей, свою вину визнав і щиро розкаявся, під час виконання обряду поховання допомагав родині загиблої коштами, а також намагався через дружину домовитись із колишнім чоловіком загиблої та її родичами про надання матеріальної допомоги. Однак ті назустріч не пішли.

І хоча потерпілі, мати загиблої і її колишній чоловік, у судове засідання не з’явились, хоча були належним чином повідомлені про час і дату судового розгляду, у запереченнях на апеляційні скарги вони категорично заперечували проти їх задоволення і просили вирок місцевого суду залишити без змін.

Рівненський апеляційний суд, заслухавши пояснення обвинуваченого та його захисника, думку прокурора щодо залишення апеляційних скарг без задоволення, а вирок суду без змін, перевіривши матеріали справи та доводи апеляційних скарг, залишив їх без задоволення, а вирок суду першої інстанції — без змін.

Щоправда, суд апеляційної інстанції прийняв рішення про виключення із мотивувальної частини вироку покликання суду про вчинення обвинуваченим смертельної аварії в стані алкогольного сп’яніння, оскільки це не було доведено ні в ході досудового розслідуванні, ні під час судового розгляду, а також зарахував йому весь строк попереднього ув’язнення. Іншими словами, Вячеслав відбуватиме покарання на 1 рік і 2 місяці менше. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також