Один у полі воїн: у Рівному чоловік прибрав набережну від сміття

12551 0

Ми у соцмережах:

Один у полі воїн: у Рівному чоловік прибрав набережну від сміття

Саме такий допис з’явився на сторінці @freeprojectua сьогодні зранку. А вчора, 7 березня 2020 року, відбулося перше щотижневе суботнє прибирання у місті Рівне.

Символічно, за день до Міжнародного дня жінок ініціативна група рівнян започаткувала традицію, що допоможе боротися за чистоту навколишнього середовища. Відтепер, щотижня, в суботу об 11.00 проходитиме колективне прибирання найбільш значущих місць нашого міста.

До чого тут поле і воїн, запитаєте ви? У назначений час, на перший #Суботник прийшла лише одна людина @yura_kosachov.

Говорити і думати легко, а можна засучити рукава і самотужки зібрати 20 мішків сміття в самому центрі міста! І тим самим надихнути людей довкола приєднатись, аби змінювати цей світ разом.

 

 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Один в полі воїн! ? Сьогодні, 7 березня 2020 року відбулося наше перше щотижневе Суботнє прибирання у місті Рівне. ? Символічно, за день до міжнародного дня Жінок, ми започаткували традицію, що допоможе врятувати одну з найважливих і жіночних складових нашого життя - Природу. ? Відтепер, щотижня, в Суботу об 11:00 проходитиме колективне прибирання найбільш значущих місць нашого міста. ? Коли погода буде люб'язнішою, після прибирання, робитимемо пікнік. ? А в непогоду - будемо організовувати еко- збірку. ? До чого тут поле і воїн? В назначений час, на наш перший #Суботник прийшла лише ОДНА людина - @yura_kosachov ? Говорити і думати легко, а можна засучити рукава і самотужки зібрати 20 мішків сміття в самому центрі міста! І тим самим надихнути людей довкола приєднатись, аби змінювати цей світ разом. ? У кожному місті нашої країни, в нашому рідному домі - є місця, які ми любимо і відвідуємо щодня. Озирніться довкола, невже в Україні настільки чисто, що ми можемо зупинитись і спокійно спочивати на лаврах? ? В даний момент, кожна водойма, кожна жива істота на планеті, містить в собі частинки мікропластику. Безвідповідальним відношенням до планети ми отруюємо ґрунт та воду, і таким чином наше сміття стає нашою їжею і потрапляє в наші тіла. Якщо ми не зупинимось то знищимо все живе на цій планеті, разом з людством. Якщо не ми, то хто має змінити ситуацію на краще? Альтернатива є, але вона вимагає свідомості та відповідальності. ? Спасіння потопаючого це справа рук самого потопаючого. Наше судно називається планета Земля, і зараз наш (єдиний у Всесвіті) корабель потерпає від пожеж, епідемій, засух, ерозії, вирубки лісів, глобального потепління, (штучного) вимирання живих істот і цілих видів, отруєння пестицидами та сміттям. Якщо вам здається що можна зачекати поки все владнається саме по собі, подумайте ще раз! ? Сьогодні, в кінці прибирання, до Юри приєднався Богдан, він зацікавився ініціативою, і продовжив розпочату Юрою справу. Це надихає нас вірити, що небайдужі люди є і їх набагато більше ніж здається на перший погляд. ? Звісно збирати сміття і турбуватися про довкілля краще та легше більшими групами людей, але великий шлях складається з маленьких кроків!

Допис, поширений Зробимо щось корисне разом ? (@freeprojectua)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також