Одинадцять «медичних» мільйонів обласного бюджету розділили на пенсії, меблі й обладнання

1920 0

Ми у соцмережах:

Віталій Бойко, депутат облради та головний лікар обласної дитячої лікарні

На сесії 7 вересня Рівненська обласна рада розподілить 22,4 млн грн, які понадпланово надійшли до обласного бюджету у червні та липні. Майже 10,9 млн грн з цієї суми виділять на медичні заклади.

Рівненська обласна дитяча лікарня отримає 221 тис. грн на придбання медикаментів, 65 тис. грн – на виплату пільгових пенсій колишнім працівникам, 100 тис. грн – на придбання меблів для відділення анестезіології та інтенсивної терапії, в яких був ремонт, а ще 430 тис. грн. – на реконструкцію системи енергопостачання та 735 тис. грн – на купівлю апарату штучної вентиляції легень для відділення інтенсивної терапії.

Обласній клінічній лікарні з обласного бюджету виділять  240 тис.грн як співфінансування на купівлю відеоендоскопічної системи, вартістю 8 млн грн. Основну суму коштів на це заклад одержить з держбюджету. Натомість, з обласного лікарня отримає 3,2 млн грн для капітального ремонту внутрішнього освітлення кардіологічного, головного, поліклінічного та адміністративного корпусів із застосування енергоощадних технологій.

Сто тисяч гривень передбачили на придбання компресійного мамографа для Рівненського обласного онкологічного диспансеру. Стільки ж на прання та чистку постільної білизни закладу, а ще 40 тис. грн на пільгові пенсії.

Діагностичний центр ім. В. Поліщука одержить 320 тис. грн на придбання реактивів та розхідних матеріалів, 168 тис. грн – на ремонт меблів та 600 тис. грн – на придбання трубки для рентгенівського випромінювача.

Обласний центр психічного здоров’я населення 10 тис.грн з обласного бюджету використає на ремонт авто, а 46 тис грн - «на заходи по зменшенню шкоди для наркозалежних пацієнтів».

Обласний госпіталь ветеранів війни, що у Клевані, матиме 350 тис. грн, щоб виготовити проектно-кошторисну документацію для влаштування переходу від терапевтичного до лікувального та фізіотерапевтичного корпусів.

Обласний госпіталь ветеранів війниОбласний шкірно-венерологічний диспансер на придбання медикаментів отримає 100 тис. грн. А обласний протитуберкульозний диспансер 600 тис. гривень витратить на виплату пільгових пенсій.

Рівненському обласному перинатальному центру передбачили 400 тис. на придбання апарату  плазмаферезу. Обласному спеціалізованому будинку дитини – 200 тис. на  виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію частини приміщення паліативного відділення, 30 тис. грн – на придбання теплового лічильника та 50 тис. – на делікатну парову чистку текстильних виробів.

Одну з найбільших сум передбачили для Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф: 2,5 млн грн   на придбання пально-мастильних матеріалів для «швидких», 319 тис. грн. – на  виготовлення проектно-кошторисної документації на технічне переоснащення оперативно-диспетчерської служби, кошти на ремонт приміщення якої мають виділити з держбюджету у наступному році.

Обласна стоматологічна поліклініка одержить півмільйона гривень на  лікування та протезування учасників АТО та 2 млн грн – на придбання панорамного стоматологічного рентгенапарата, який потрібен для протезування.

Не забули і про Рівненський державний базовий медколедж, якому на закупівлю літератури дають 100 тис.грн., а на оплату комунальних послуг – 60 тис. гривень. Рокитнівське медучилище матиме 240 тис. грн на оплату компослуг.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також