Одна людина — одна подушка

410 0

Ми у соцмережах:

Одна людина — одна подушка

Дехто використовує для сну не одну, а дві подушки — мовляв, так спати комфортніше. Одні кладуть зайву подушку поруч, інші — поверх, щоб було вище. Тим часом лікарі-неврологи і сомнологи радять дотримуватися такого принципу: одна людина — одна подушка. І пояснюють, чому не можна спати на високій подушці.

На двох подушках виспатися важко — голова людини починає сповзати і провалюватися, що спричиняє напруження м’язів шиї весь час, поки ми спимо. Тому прокинувшись людина відчуває втому, біль у шиї та головний біль. Педіатри й зовсім не радять використовувати подушку для немовлят, а замість неї підкласти під голову дитини пелюшку, складену вчетверо.

Але водночас у ліжку потрібна ще одна подушка — під або між ноги: вона підтримує їхній нормальний рівень і благотворно впливає на поставу, як результат, знижується навантаження на поперек, а стегна розслабляються. Крім цього, додаткова подушка запобігає нічним судомам, які виникають через незручне положення ніг. Правильне положення тіла забезпечує оптимальну роботу кровоносної системи, і всі органи отримують повноцінне живлення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також