Односельці стали ворогами через борг, бійку та бензопилу

1146 0

Ми у соцмережах:

бензопилою захищався?

Рокитнівський райсуд призначив 51-річному мешканцю села Біловіж 150 годин громадських робіт за напад з бензопилою на односельця.

Сварка між водієм КП «Рокитнекомунсервіс» Михайлом Трохимчуком та його односельцем Петром виникла ще у жовтні 2019 року. Тоді Михайло різав дрова не території Біловізької сільради. До нього підійшов односелець Петро і почав нагадувати за давній борг у 250 грн. Та вимагав повернути гроші. Між чоловіками виникла бійка. Михайло завів бензопилу і порізав нею свого опонента. Порізи виявилися неглибокими, отож медики назвали ці травми легкими.

Під час судового засідання сам нападник винним себе не визнав. Він запевняв, що тільки захищався. Розповів, що того дня він справді різав дрова у сільраді. До нього прийшов односелець і почав вимагати борг. Після короткої розмови кудись пішов, але потім повернувся назад. І був не сам, а прийшов ще одним чоловіком і затіяв бійку. Михайло заявив, що після тієї бійки і самому знадобилось лікування.  Згодом він пропонував постраждалому 15 тисяч гривень компенсації, але Петро тих грошей не взяв.

Натомість потерпілий розповів у суді, що у 2016-му році Михайло. обманув його на 250 грн. Він неодноразово нагадував про цей борг, вимагаючи повернути гроші. Затійником бійки він називає Михайла. Чоловіки досі так і не примирилися.

Суддя Рокитнівського райсуду Алла Комзюк присудила Михайлу 150 годин громадських робіт з конфіскацією бензопили. Цивільного позову потерпілий у цій справі не заявив.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також