Одну справу Харитонов виграв

1987 0

Ми у соцмережах:

Одну справу Харитонов виграв

Житомирський суд постановив поновити на посаді колишнього начальника Сарненського відділу поліції Ігоря Харитонова, який був звільнений з посади, після того як не пройшов атестаційну комісію.

Харитонов Коротко нагадаємо, підполковник Ігор Харитонов на посаду начальника Сарненського відділу поліції був призначений 7 листопада 2015 року. Проте вже 19 лютого атестаційна комісія №1 головного управління Нацполіції в Рівненській області визнала його таким, що не відповідає займаній посаді та підлягає звільненню зі служби в поліції. В основному через те, що він начебто «кришує» незаконний видобуток бурштину. Десятого травня, на підставі цього висновку Харитонова, хоч він і був на лікарняному, таки звільнили. Звернувшись до суду, Ігор Харитонов просив визнати незаконними та скасувати згаданий висновок атестаційної комісії та наказ ГУ Нацполіції про його звільнення, а також поновити його на посаді начальника Сарненського відділу поліції та виплатити середній заробіток за період вимушеного прогулу з часу звільнення.

Харитонов-Игор
Ігор Харитонов
Розгляд справи за позовом Харитонова суд розпочав 12 липня. Звільнений поліцейський заявляв, що маючи 20-річний стаж роботи в правоохоронних органах та шість орденів і медалей за службу, в тому числі й відзнаку Інтерполу, він потрапив в опалу саме тому, що боровся з нелегальним видобутком бурштину й поламав «налагоджені схеми» тих, хто насправді контролював бурштиновий бізнес. Цього вівторка, 18 жовтня, голова Житомирського окружного адміністративного суду Сергій Черноліхов постановив всі позовні вимоги Ігоря Харитонова задовольнити. Про це «РВ» повідомила прес-секретар суду Людмила Проценко. Водночас вона зазначила, що після отримання повного рішення постанови суду відповідачі — ГУ Нацполіції Рівненщини та його Атестаційна комісія №1 матимуть ще час на його оскарження. І про другу справу Ігоря Харитонова. У березні СБУ задокументувало причетність поліцейського керівництва Сарненщини до «кришування» незаконного видобутку бурштину. Один із підлеглих пана Харитонова на камеру розповів, як керівник забороняв йому протидіяти бурштиновидобутку. Прокуратура оголосила Харитонову підозру за статтею «Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу» і наприкінці липня передала справу на розгляд Сарненського районного суду. Захисник Харитонова це оскаржив і домігся рішення суду про повернення обвинувачення на доопрацювання в прокуратуру. Натомість прокуратура оскаржила це рішення, й Апеляційний суд Рівненської області її підтримав, відправивши справу проти Харитонова на розгляд того ж Сарненського районного суду. Рішення, чи то пак вироку, по цій справі ще немає.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також