Офіс бюро буде на вулиці Петлюри

2109 0

Ми у соцмережах:

Востаннє ДБР проводило масштабну операцію на Рівненщині у середині листопада

Державне бюро розслідувань, яке викриває злочини посадовців, розширить свою діяльність на Рівненщині. Найближчим часом у Рівному планують відкрити відділення ДБР, у якому працюватимуть оперативники та слідчі.

У Рівному працюватиме відділення Територіального управління ДБР, розташованого у Хмельницькому. Досі це теруправління віддалено розслідувало злочини у п’яти областях.

Минулої п’ятниці обласна рада дозволила ДБР взяти в оренду приміщення — за одну гривню. Офіс бюро буде на вулиці Симона Петлюри, 35 — поряд з банком «Аваль» та у приміщенні, де працює обласне управління міжнародного співробітництва. Власне, 84 кв. м, які орендуватиме ДБР, досі було закріплено за цією структурою Рівненської ОДА. За словами начальника управління Олександра Мурана, приміщення, які віддадуть в оренду ДБР (а це чотири кімнати), не використовували, у них уже можна вселятися.

Відомо, що у бюджетному запиті ДБР на 2020 рік є прохання про виділення 114 млн грн на капремонт. Цілком ймовірно, «перепаде» і офісу в Рівному.

А цього тижня Верховна Рада проголосувала за закон про перезавантаження бюро, відповідно до якого буде призначено нове керівництво ДБР. А отже, не оминути кадрових змін і територіальним управлінням, після того як воно запрацює. У вересні, до слова, було оголошено конкурс на 22 посади у Хмельницькому теруправлінні. Ймовірно, частина з новопризначених оперуповноважених працюватиме у Рівному.

Додамо, що востаннє ДБР проводило масштабну операцію на Рівненщині у середині листопада — тоді у Дубровицькому районі разом з СБУ та прокуратурою бюро провело 20 обшуків у людей, причетних до незаконного видобутку бурштину. Було вилучено 150 кілограмів бурштину. Також цього року ДБР затримало і звинуватило у корупції двох посадовців ДФС, а ще патрульного поліцейського та слідчого.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також