Офіс Зеленського домовився з Кремлем, але Путін почав війну – Reuters

1448 0

Ми у соцмережах:

Офіс Зеленського домовився з Кремлем, але Путін почав війну – Reuters

Заступник керівника Адміністрації Президента Росії Дмитро Козак доповідав Володимиру Путіну, що досяг домовленостей з Україною.

 Про це повідомляє Reuters розповіли три джерела, які наближені до керівництва Кремля. Однак джерела плутаються у тому, коли угода була повністю досягнута. Одні говорять, що переговори тривали задовго до вторгнення Росії, а інші, що у перший тиждень вторгнення.

Домовленості були на рахунок відмови України від вступу до НАТО та повернення нейтрального статусу. Наразі невідомо, як ці домовленості виглядали.

Козак раніше був відповідальний від Росії за ситуацію з окупованим Кримом та переговорів щодо Донбасу. Від України відповідальним за ці питання був голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Однак Володимир Путін проігнорував доповідь Дмитра Козака. Адже мав уже набагато більші апетити. Його уже не цікавили поступки української влади, він хотів анексувати значні території. Підсумок: угоду Козака розірвали, а рішення про вторгнення в Україну не змінювали.

Прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що угода «не має абсолютно ніякого відношення до реальності, такого ніколи не було».

Радник президента України Михайло Подоляк сказав, що Росія використала переговори як «димову завісу для підготовки до повномасштабного вторгнення». Однак не підтвердив, чи була досягнута попередня угода.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також