Оголошення — «під шапки» за мільйон

1454 2

Ми у соцмережах:

Оголошення — «під шапки» за мільйон

Зазвичай у Рівному папірці з оголошеннями клеять на стовпи та фасади будинків. Це псує вигляд міста. Тому рівнянка Олена Хомич запропонувала встановити спеціальні тумби — триметрові колони з шапкою зверху. До пропозиції пані Хомич є претензії. Однак не щодо вартості цих тумб — на проект передбачено понад мільйон. Сперечаються про їхній вигляд.

Сергій Плісецький, співорганізатор проекту:

— Хочемо, щоб ці тумби були мобільними. Тобто щоб їх за необхідності можна було переміщати. Матеріал, із якого вони зроблені, має бути стійким до впливів погоди та вандалів. Обов’язково на тумби мають монтуватися сонячні батареї. Бо в майбутньому з їхньою допомогою тумба буде освітлюватися вночі. Також має бути вільне місце для встановлення камер відеоспостереження і датчиків вимірювання забрудненості повітря та шуму.

Микола Шолудько, член архітек­турно-містобудівної ради:

— Потрібно розробити два види тумб. Дизайн перших може бути більш сучасним, а інших — більш стилізований під старовину. Все має залежати від місця їхнього розташування та архітектури самого району. Окрім цього, потрібно порадитися з фахівцями з реклами стосовно розміру самих тумб. Вони мають бути такі, щоб на них можна було наклеїти не тільки паперове оголошення, але й афішу.

Додамо, що проект з виготовлення тумб профінансує громадський бюджет. Вартість проекту становить 1 215 000 гривень. Цих коштів вистачить, щоб встановити 30 таких тумб біля зупинок громадського транспорту.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також