Оголосили найкращих спортсменів і тренера області

975 0

Ми у соцмережах:

Тренер з кульової стрільби Сергій Бондар під час нагородження

Найкращих спортсменів області 2019 року оголосило обласне відділення Національного олімпійського комітету України. Вшосте поспіль найкращим спортсменом Рівненщини став плавець Михайло Романчук.

Головним досягненням Михайла у 2019 році стала срібна медаль на чемпіонаті світу у Кванджу на 1500м. Крім того, він був єдиним українцем, хто брав участь у так званій Лізі чемпіонів з плавання, турнірі за участю найсильніших плавальних клубів США та Європи.

Єдиним конкурентом Михайла був стрілець-пістолетник Олег Омельчук. Він на чемпіонаті Європи у Болоньї виборов «золото» в команді та «бронзу» у міксі. Втім, світова медаль Романчука все ж переважила дві європейські.

Найкращою спортсменкою року стала колега Омельчука по стрілецькій збірній пістолетниця Оксана Ковальчук. Вона на чемпіонаті Європи у міксі здобула срібну медаль. Крім того була п’ятою та шостою на етапах Кубка світу у Нью-Делі та Мюнхені.

Найкращим тренером вже вп’яте (не поспіль) став тренер Омельчука та Ковальчук Сергій Бондар. Крім згаданих двох спортсменів, у цього тренера є ще чимала група молодих стрільців, які торік здобували медалі на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Нині саме збірна Рівненщини — лідер в Україні у стрільбі з пістолета.

Найкращою командою стала чоловіча команда баскетбольного клубу «Рівне». Наші баскетболісти вибороли срібні медалі у вищій лізі (у чоловічому баскетболі є ще Суперліга). Тут можна посперечатися, адже чимало рівненських команд виступають серед еліти — жіноча команда БК «Рівне» (5 місце), волейбольна «Регіна» (7 місце), футзальний «Кардинал» (5 місце). А команда з софтболу «Західний вогонь» взагалі чемпіон України. Втім, у доволі непростій ситуації члени комісії (а це два десятка людей) віддали перевагу підопічним Михайла Переверзія.

Непростим був вибір і у номінації «Найкращий організатор». Тут перемогла організаторка турніру з художньої гімнастики «Золота осінь» Марина Болба. Нагадаємо, участь у цьому турнірі взяло 750 учасниць. Головним її конкурентом був керівник «Клубу вболівальників рівненського спідвею» Сергій Головня. Він домігся права на проведення, а також провів у Рівному півфінал дорослого чемпіонату Європи зі спідвею, а також фінал юніорського чемпіонату Європи. На обох гонках на мототреці був аншлаг. Втім, у голосуванні Головня програв Болбі.

Щодо інших номінацій, то «Відкриттям року» став бронзовий призер чемпіонату світу з веслування Андрій Шкарнега, найкращим представником «Інваспорту» — шахіст, учасник Зимових дефлімпійських ігор Володимир Заболотний, а найкращою представницею з неолімпійських видів спорту — чемпіонка світу із сумо Марина Максименко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також