Охочих ремонтувати сходи біля драмтеатру у Рівному не знайшлося

621 0

Ми у соцмережах:

Охочих ремонтувати сходи біля драмтеатру у Рівному не знайшлося

Уже два роки перехожі ретельно оминають розвалені сходи, що ведуть до драмтеатру з боку готелю «Україна». Відремонтувати їх запланували ще 2021-го, тоді це обійшлося б у 900 тисяч гривень. Знайшли підрядника, який встиг лише за 155 тисяч демонтувати старі гранітні плити, залишивши знизу бетон. Через війну капремонт відклали до кращих часів.

Нещодавно в міському бюджеті знайшли 2,1 млн гривень та оголосили тендер. За проєктом мали би привести до ладу побиті сходи. Ще й шість лавочок поставити. Однак виникла інша перепона — бажаючих не було. Тож торги скасували.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану міського управління містобудування та архітектури:

— Чому така сума? Відкоригувався проєкт по двох сходах — одні знаходяться на вул Пересопницькій, а інші на вулицю Сагайдачного виходять. Найперше, додалися роботи з бетонування, бо пошкоджена повністю бетонна основа. Основні роботи — це саме бетонування та оздоблення гранітом. Замість частини сходів передбачено невеликі клумби з лавами зверху. Кошторис рахується відповідно до державних розцінок, є відповідальна особа — сертифікований інженер-кошторисник, який цим займається, це прозора інформація, яка є в тендерній документації. Ми лише технічно виконували роботу з виконання креслень та підбиття вартості. Проєкт розробляло комунальне підприємство, що в підпорядкуванні управління.

Володимир Петрів, директор облмуздрамтеатру:

— У мене вже є лист від прокуратури: чому збираємося робити сходи, коли війна? Сходи — на балансі драмтеатру, але фінансування — обласний бюджет. Місто хотіло допомогти з ремонтом, виділили кошти як субвенцію обласному бюджету... Але ж люди не розбираються, а починають одразу кричати: «краще би щось інше зробили, нащо ті сходи?» Інші ж, навпаки, обурюються, чому нічого не робиться, що сходи ніяк не можемо поремонтувати…

Я займаюся театром, а не сходами. От ми з колективом вже не перший день виступаємо у Польщі і знову поляків закликаємо до того, щоб вони не втомилися від війни, а далі допомагали Україні. Це — наша роль... На жаль, або й на щастя, тендер не відбувся. В окопах взагалі ніяких сходів немає…

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також