Окружний адмінсуд у Рівному подав до суду на аудиторів

1660 0

Ми у соцмережах:

Окружний адмінсуд у Рівному подав до суду на аудиторів

Рівненський окружний адміністративний суд не погодився з висновками Держаудитслужби та відмовився розірвати договір із найдорожчим підрядником. Свою правоту адмінсуд буде відстоювати у «дружньому» суді на Волині.

Перш за все, нагадаємо, що восени окружний адмінсуд провів тендер на реконструкцію свого приміщення на розі вулиць 16 Липня та Степана Бандери – того, де ще донедавна проходили судові засідання і де колись був військкомат.
 
Попередніми роками адмінсуд відремонтував будівлю, що поряд. Торік основні роботи там завершили, тож судді отримали змогу переїхати у відремонтовані приміщення.
На реконструкцію чергової будівлі передбачили майже 45 млн грн. Тендер проводив безпосередньо сам адмінсуд - і відмовив шістьом дешевшим учасникам торгів, обравши пропозицію найдорожчого товариства, «Фірми Опорядрембуд».
 
Наприкінці грудня з переможцем адміністративний суд підписав договір на майже 44 млн грн. Проте спершу активісти ГО «За чесний тендер», а потім і управління Західного офісу Держаудитслужби у Рівненській області звернули увагу на порушення під час закупівлі.
 
У своєму висновку Управління Держаудитслужби зазначило, що пропозиція переможця торгів, ТОВ «Фірма Опорядрембуд», також не відповідає умовам тендерної документації.  
 
Аудитори зобов’язали Рівненський окружний адміністративний суд «усунути виявлені порушення в установленому законодавством порядку, зокрема розірвати договір» з «Опорядрембудом».
Адмінсуд мав оприлюднити на Prozorro інформацію або документи, що свідчать про усунення порушень, або аргументовані заперечення до висновку, або інформацію про причини неможливості усунення виявлених порушень.
 
Проте Рівненський окружний адмінсуд вирішив не виконувати вказівку аудиторів, а відстоювати свою правоту у суді – і подав позов на управління Західного офісу Держаудитслужби.
Відповідно до ухвали Восьмого апеляційного адміністративного суду у Львові, справу рівненського суду проти аудиторів розглядатиме Волинський окружний адміністративний суд. Дату першого судового засідання ще не призначили.
 
 
 

    


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також