Оксана Кісь презентує у Рівному книгу про українок у ГУЛАГу

1498 0

Ми у соцмережах:

Оксана Кісь презентує у Рівному книгу про українок у ГУЛАГу

Наступної п’ятниці, 11 травня, у Рівному відбудеться презентація книги Оксани Кісь «Українки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти». Книга є першим історико-антропологічним дослідженням повсякденного життя українок-політв’язнів ГУЛАГу та не має аналогів в Україні.

 

Авторка аналізує особисті спогади колишніх невільниць та офіційні документи, докладно висвітлюючи різні сторони табірного повсякдення українських жінок.

Книга розкриває малопомітні, проте ефективні жіночі способи пристосування, виживання та протидії руйнівному впливу режиму на в’язнів, що допомагали невільницям зберігати основні соціальні ідентичності, залишаючись людьми, жінками, українками.

Оксана Кісь – українська дослідниця, історикиня та антропологиня, очолює Українську асоціацію дослідників жіночої історії, є кандидаткою історичних наук та докторанткою Інституту народознавства Національної академії наук України.

Після презентації усі охочі зможуть придбати книгу та отримати автограф авторки.

Розпочнуть зустріч о 17:45 у конференц-залі готелю «Оптіма», що на вул.Словацького,9. Проходитиме вона у межах V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Політика пам’яті в теоретичному та практичному вимірах», організованої ГО «ЦСПП «Мнемоніка» за підтримки Rosa-Luxemburg-Stiftung в Україні

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також