Оксана Сальчук: «Депутати також мають заборгованість зі сплати аліментів»

1332 0

Ми у соцмережах:

Оксана Сальчук: «Депутати також мають заборгованість зі сплати аліментів»

З початку року державні виконавці управління юстиції Рівненщини стягнули понад 65 млн грн аліментів на користь майже 9,5 тис. дітей. Найбільші суми з боржників стягнули у виконавчому відділі юстиції у Вараші – понад 16 млн грн, у міському відділі виконавчої служби у Рівному – понад 9 млн грн, рівненському районному відділі – понад 5 млн грн.

Начальник Управління державної виконавчої служби В’ячеслав Бедикайло розповів, що суди винесли також 392 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Нині 80 боржників вже відбули суспільно корисні роботи. Та ще 50 продовжують працювати на суспільно корисних роботах. Так з боржників вдалося стягнути понад 162 492 тисяч гривень аліментів. У випадку, якщо боржник якимось чином ухиляється від суспільно корисних робіт, до нього застосовують адміністративний арешт.

Також з початку на Рівненщині працівники виконавчої служби винесли 530 постанов про накладення на боржника з аліментів штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від одного до двох років, 349 постанов про накладення штрафу у розміні 30% для тих, у кого заборгованість складає від двох до трьох років та 937 постанов про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад три роки. Відтак за борги з аліментів рівняни сплатили штраф на суму 1,3 млн грн.

Начальниця управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук, зауважила:

І теперішні, і майбутні депутати також мають заборгованість зі сплати аліментів. Деякі думають, що виконавці якимось чином можуть зменшити заборгованість зі сплати аліментів, проте ми ніяким чином на це не впливаємо. Закон чітко визначив, хто такий неплатник аліментів, і якщо ти не платиш їх понад чотири місяці, то накладаються заборони. Також якщо є борг з виплати аліментів, то така людина не може балотувалися у місцеві або народні депутати.

Крім того, у Рівненській області є шість випадків стягнення аліментів батьків з дітей. За словами В’ячеслава Бедикайла, ці стягнення не великі, орієнтовно 300-200 грн. Є чотири провадження стягнення аліментів із синів матерями та два – батьками. В усіх випадків сини вчасно сплачують аліменти та заборгованості немає.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також