Олег Ляшко: «Легалізую видобуток бурштину, щоб він ішов у трудовий стаж»

1024 0

Ми у соцмережах:

Олег Ляшко: «Легалізую видобуток бурштину, щоб він ішов у трудовий стаж»

Дорогою в Сарни лідер Радикальної партії Олег Ляшко помітив, як команда молодих футболістів переодягається перед грою на пристосованому полі, й вирішив поговорити з хлопцями. Вони й гадки не мали про такі наміри політика, адже вони виникли спонтанно. Та футболісти не розгубилися.

З’ясувалося, що на цьому полі грає районний футбольний клуб «Фаворит». Хлопці сказали, що хотіли б мати повноцінний стадіон з трибунами, гарний спортінвентар і форму. Та навіть не сподіваються, що хтось колись виділить на це гроші. Тож грають у власному одязі та взутті. Народний депутат наголосив, що його мета — стадіон і спортивні майданчики у кожному районному центрі.

— Сарни — велике місто, тут має бути нормальний стадіон, трибуни, глядачі та вболівальники, щоб «Фаворит» перемагав. Адже коли підтримують, то легше перемагати, — сказав Олег Ляшко. — Я підтримую спорт і хочу, щоб у вас було нормальне екіпірування, взуття та м’ячі.

«Не дам продавати українську землю»

На зустрічі з мешканцями Сарн в районному будинку культури Олег Ляшко чітко заявив, що не дасть торгувати землею й продовжувати вивозити з країни сировину. Іноземні компанії, які хочуть вести бізнес в Україні, можуть завезти сюди своє обладнання й налагодити тут виробництво, створити робочі місця, а вивозити не сировину, а готову продукцію з доданою вартістю. Бо торгівля сировиною та робочою силою — це неправильна політика.

— Президентські вибори — це не питання зміни прізвища, це питання, кому належатиме українська земля, — наголошує Олег Ляшко. — Деякі кандидати в президенти хочуть ринок земель запровадити і продавати землю на конкурсі. Землю продати не дам, вона буде належати українцям! Дотації від держави потрібні на тваринництво, на агропереробку, підтримувати фермерів треба, відновлювати виробництва на селі. Українська земля має належати українцям і годувати українців. Оце моя політика. Людям дам дотацію на кожну корову по 5 тисяч гривень, фермерам держава допомагатиме. Бо землю продати можна, а що далі продаватимемо, через 100 років, через 200? Кому тоді належатиме наша земля?

Легалізувати видобуток бурштину

Олег Ляшко виступає за легалізацію видобутку бурштину, сплату податків від цього виду діяльності та за обов’язкову рекультивацію зруйнованих видобутком земель.

— Чому бурштин не легалізують? Бо влада «кришує» нелегальний видобуток і заробляє на цьому! — каже лідер Радикальної партії. — Я легалізую видобуток, щоб працювали місцеві мешканці, щоб їм йшов трудовий стаж, щоб вони платили внески в Пенсійний фонд і їх не проганяли, як зараз. А за гроші з держбюджету треба провести рекультивацію зруйнованих земель. Керівником «Главбурштину» поставлю Олександра Васильєва, нашого депутата в обласній раді.

Менше чиновників, більше відповідальності

Одразу після президентських виборів Олег Ляшко обіцяє оголосити про проведення у жовтні цього року всенародного референдуму з двох питань: про скорочення чисельності депутатів Верховної Ради з 450 до 250 осіб та про запровадження смертної кари за корупцію. Карати треба тих, хто розкрадав армію, крав на будівництві й ремонті доріг, оббирав хворих та сиріт.

— Після виборів я перегляну державний бюджет, підвищу зарплати вчителям, лікарям, працівникам соціальної сфери та культури, перерахую пенсію, щоб мінімальна була 3500-4000 грн на місяць, щоб не було зрівнялівки, коли одні не працювали, а інші усе життя працювали, а тепер мають однакову пенсію, — говорить Олег Ляшко. — Вона має залежати від стажу роботи. Старші люди, які все життя працювали, не мають нині плакати від власної бідності. Я знижу ціну на газ, скасую податки для видобувних підприємств і збільшу видобуток власного торфу, нафти, вугілля, газу, щоб імпортне не купували. Бо на цьому ті, хто при владі, мільярди заробляють і в офшори виводять. Своє треба видобувати, а не за імпортне мільярди платити.

Щоб люди не помирали, бо не мають грошей на лікування

У держбюджеті треба відновити програми лікування тяжких хвороб — онкологічних, серцево-судинних та інших. Це — позиція Олега Ляшка. Він упевнений, що держава має виділяти кошти на лікування, щоб хворі люди не вмирали через те, що не мають грошей на лікування.

— Я відновлю державний контроль за цінами на ліки, розширю програму «Доступні ліки», а хто продає фальшиві — в тюрму треба саджати! — поділився Ляшко з людьми в Сарнах. — Безкоштовні державні медичні страховки забезпечу пенсіонерам і дітям, бо держава має дбати про їхнє здоров’я. На фармацевтичному ринку потрібно навести лад, відрегулювати ціни, щоб люди не виносили з хати останнє, аби ліки купити.

Політик застерігає, що доплати, які людям почали давати перед виборами, — це не підвищення соціального та пенсійного забезпечення, а одноразова допомога. З його слів, насправді підвищення пенсій в цьому році в середньому становитиме 69 гривень на місяць.

«Я точно знаю, що потрібно вашим дітям»

— Ми ніколи не будемо сильною державою, поки люди наші працюватимуть на базарах чи в Польщі на полуниці. Тому що в парламенті — діти президентів, — каже Олег Ляшко. — Я добре розумію ваші проблеми, бо сам пройшов шлях від дитячого будинку до кандидата в президенти. Спочатку був у Прилуцькому дитячому будинку для дітей від 2 до 7 років, потім інтернат до 11-го класу. Спробуйте самостійно пройти цей шлях, це дуже важка дорога. 99% зламається і зупиниться, а я — ні. Усього в житті досягнув сам. І точно знаю, що треба вашим дітям. Я поверну їх з Польщі й дам можливість їм працювати і заробляти тут, в Україні. Тож менше слухайте, хто буде президентом ще до виборів. Це вирішувати вам.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також