Олег Ляшко: “Я хочу, щоб ваші діти були при владі ”

1301 1

Ми у соцмережах:

Олег Ляшко: “Я хочу, щоб ваші діти були при владі ”

Коли люди бачать Олега Ляшка, немає потреби розповідати, хто він. Його впізнають на вулицях, з ним завжди багато бажаючих сфотографуватися на згадку про зустріч, до нього йдуть зі своїми проблемами та й просто поговорити про життя.

Олег Ляшко, на відміну від інших політиків, доступний для людей, простий у спілкуванні, менше сам говорить, більше слухає, відповідає на запитання по суті. Так було і під час чергового його приїзду на Рівненщину.

У середу з хлібом-сіллю зустрічали Олега Ляшка мешканці Гощі. Обступили так щільно, вітаючи його та фотографуючись, намагаючись розповісти про свої проблеми, що не відразу Ляшко пробрався до облаштованої під відкритим небом сцени.

А розпочав він свій виступ, поділившись враженнями від спілкування з мешканкою Гощі:

 - Ось жіночка щойно поскаржилася, що живуть вдесятьох на 30-ти квадратних метрах, у них немає перспективи ні квартиру купити, ні кредит взяти. У їхніх дітей роботи немає. Чому? Бо діти президентів сидять у парламенті. Я хочу, щоб ваші діти були при владі. Я сам з дитбудинку, усього в житті добився сам. І знаю, що треба зробити, щоб ваші діти могли реалізуватися в Україні, а не шукали кращої долі у Польщі чи в Португалії.

Олег Ляшко розповів рівнянам, що його позиція - винести на референдум питання про скорочення депутатів Верховної Ради до 250 осіб, а не 450, як зараз, і щоб не більше двох разів обирали депутатом. Політик розуміє й обурення людей “космічними” зарплатами деяких чиновників, і обіцяє боротися з бідністю та соціальною несправедливістю:

 - У нас мільйон чиновників, які отримують дуже гарну заробітну плату, при цьому прості українські лікарі, вчителі, працівники інших професій від держави мають жалюгідні копійки. Коли стану президентом, заберу гроші в таких «керівників», як пан Коболєв, які вони напризначали самі собі у вигляді премій. Це мільярди гривень. Неприпустимо, щоб керівники державних підприємств отримували по кілька мільйонів гривень зарплати на місяць. Все повернуть. Будуть сидіти в тюрмі, поки не повернуть в Україну всі гроші, що вкрали в народу.

Щодо високих комунальних тарифів, на які нарікають люди, то, обурювався політик, дійшло до того, що щоб мати субсидію, змушені дітей з хати виписувати. Ляшко вважає, що потрібно скасувати рішення уряду про підвищення цін на газ. На потреби житлово-комунального господарства повинен йти український газ, а не імпортний.

 Політик також впевнений, що потрібно запроваджувати державне медичне страхування для дітей та людей похилого віку та обов’язкове медичне страхування за рахунок роботодавців для працюючих українців. Також потрібно, на думку політика, реально допомагати тим, хто опинився в скрутній життєвій ситуації.

Олега Ляшка у Гощі вразила розповідь пані Лариси, яка 12 років доглядає свою паралізовану маму:

- Пані Лариса доглядає паралізовану маму, не спить по ночах, перегортає і миє стареньку, а отримує за це 300 гривень допомоги від держави. За ці гроші навіть памперси не купиш. А всі 1700 гривень пенсії мами йдуть їй на ліки. Лариса не жаліється на долю і готова й далі нести свій хрест, бо це ж найрідніша людина - мама. Але з такою політикою держави жінка навіть на пенсію собі не заробить, бо не має змоги працювати. Я зміню це! Підніму допомогу по догляду за людиною з інвалідністю до розміру мінімальної зарплати - 4200 гривень, і зроблю так, щоб цей догляд зараховувався до стажу. Дякую пані Ларисі за її велике серце - доб'юся, щоб і держава їй віддячила.

Того ж дня Олег Ляшко зустрівся з мешканцями Рівного у міському Будинку культури, що в парку ім.Шевченка. Йдучи на цю зустріч, у центрі Рівного він зустрів молоду родину з дитиною у візочку. Батьки дівчинки розповіли, що донька захворіла на астму, бо в гуртожитку, де вони живуть, не придатні для життя умови.

- Дитинка така маленька вже має алергію через цвіль у нашій кімнаті у гуртожитку. Ми вже витратили 5 тисяч на лікування. Більше не маємо, змушені чи кредити просити, чи так десь шукати гроші, - бідкалася мама Юлія.

Олег Ляшко відразу доручив взяти на контроль цю ситуацію своїй рівненській команді. Виявилось також, що молода родина не наважується народити другу дитину, хоча і має бажання, через безгрошів’я та відсутність власного житла. І в такій ситуації, зрозуміло, чимало молодих українських сімей. Олег Ляшко це знає, і у нього є план дій як покращити становище молоді:

- Перше – це відновлення програми будівництва житла для молоді, щоб молода сім’я могла взяти кредит під 2-3% на 20-30 років, купити квартиру чи хату, а не тинятися по найманих кутках, народжувати дітей і не боятися за їхнє майбутнє. Друге – це збільшення вдесятеро допомоги по народженню і догляду за дитиною. Сьогодні за розмір допомоги у 800 гривень на місяць і пачку «памперсів» не купиш, не кажучи вже про нормальне харчування та одяг для дитини. Третє – це надання гарантованого першого робочого місця після закінчення ВНЗ чи ПТУ. Підприємство, яке бере молодь на роботу, повинно платити менші податки. І ключове – це збільшення зарплат. Не може людина на ті копійчані зарплати, що є сьогодні в Україні, прогодувати свою сім’ю. Тому ми пропонуємо переглянути бюджет і радикально збільшити зарплати українців.

Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також