Олександр Данильчук: «Обласна рада на чуже не претендує»

1274 0

Ми у соцмережах:

Олександр Данильчук: «Обласна рада на чуже не претендує»

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук вирішив публічно висловити свою позицію щодо ситуації з недобудованим сервісним центром, що на вулиці Київській у Рівному.

Надаємо, цей комплекс з котеджів, гаражів, готелю, тенісного корту та басейну, розпочали будувати ще 20 років тому. Нещодавно його з аукціону купила за 15 мільйонів гривень здолбунівська транспортна компанія ТОВ «Транс-Н», і вже почала ремонтувати занедбані будівлі. Але обласна рада звернулась з позовами до Господарського суду, щоб скасувати результати аукціону — хоче повернути кошти, які вклала у будівництво.

Олександр Данильчук, голова обласної ради:

Підписуючи позов, я мав єдину мету – відстояти інтереси територіальної громади Рівненської області, кошти якої є в цьому об’єкті, і обласна рада зобов’язана їх захищати.  Так роблять у всіх цивілізованих правових державах – вирішують такі справи в судах.

Олександр Данильчук наголосив, що за процедурою, перш, ніж повернути кошти, які громада свого часу вклала в цей обєкт, необхідно визначити майнову частку — але сьогодні це зробити  неможливо, не скасувавши результати торгів:

- Такої ситуації можна було б уникнути. По-перше, одразу як стало відомо, що право власності на цей обєкт на 100% зареєстроване за державою, а регіональне відділення Фонду держмайна готує його продаж, ми звернулися до  Фонду держмайна України, його регіонального відділення, до Державного агентства автомобільних доріг України, Служби автомобільних доріг у Рівненській області з проханням припинити приватизацію та визначити майнову частку обласної ради. Наші листи були  проігноровані, а обєкт продано. Тоді обласна рада звернулася до переможців торгів – ТОВ «Транс-Н» з листом, в якому застерігала не підписувати угоду купівлі-продажу, бо є такі застереження.  Підприємство це не зупинило. Тож, вважаю, обласна рада діяла за законом і винятково в інтересах громади області, яка свого часу також інвестувала в цей обєкт.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також