Олександр Ковальчук обурений підвищення тарифів для рівнян

600 0

Ми у соцмережах:

Олександр Ковальчук обурений підвищення тарифів для рівнян

12 жовтня на засіданні Рівненського міськвиконкому затвердили нові тарифи на теплопостачання для рівнян. Тарифи для населення зросли на понад 40%.

Це обурило народного депутата Олександра Ковальчука. На його думку,  таке рішення не відповідає прийнятому Меморандуму про непідвищення тарифів, який нещодавно підписали під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

«За дорученням Президента України цей Меморандум був напрацьований Кабміном, НАК «Нафтогаз України», Асоціацією міст України і палатою місцевих влад Конгресу та визначає, що до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зростатимуть і ціна газу становитиме 7,4 грн. за 1 куб.м для населення та 13,6 грн.  за 1 куб.м для бюджетних установ. Натомість громада отримає фінансову підтримку від держави для безперебійної роботи теплокомуненерго та незмінності тарифів», - заявив нардеп.  

За його словами, з боку держави передбачається наступна підтримка:

·         субвенція громадам з незадовільним індексом платоспроможності з четвертого кварталу 2021;
·         спрямування до місцевих бюджетів надходжень від податку з доходів фізичних осіб у розмірі 4%;
·         акциз із пального в розмірі 13,44% у 2022 році залишатиметься у місцевих бюджетах;
·         безперебійність постачання газу.
А також для стабілізації тарифного питання Уряд розробив план із таких кроків:
·         наявність у підземних сховищах близько 19 млрд. куб.м газу;
·         збільшення на 12 млрд грн програми субсидій на сплату житлово-комунальних послуг;
·         встановлення з 1 жовтня і до кінця опалювального сезону для 80% родин тарифу на електроенергію 1,44 грн за 1 кВт.год тощо. 

Олександр Ковальчук вважає будь-яке звинувачення міської влади сьогодні голослівним, тому що Президент та Уряд зробили все можливе, щоб захистити населення від зростання тарифів, і звернувся із відповідним зверненням до міського голови Олександра Третяка, щоби той пояснив обґрунтування причин  підняття 12 жовтня 2021 року тарифу на опалення та гарячу воду для населення міста Рівне.


«Місцева влада, на жаль, не консолідувала усі можливі ресурси, щоби не допустити підвищення тарифів, належно не підготувалася до опалювального сезону», - переконаний депутат Ковальчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також