Олександр Лащук: «Щоб Рівне не стало Димним»

1487 0

Ми у соцмережах:

Олександр Лащук: «Щоб Рівне не стало Димним»

На сесії міської ради Олександр Лащук оприлюднив звернення від обласної організації Європейської партії, в якому вказується на проблемні наслідки, які матиме Рівне та його мешканці в результаті передачі деяких котелень, котрі перебувають у власності громади, в оренду приватному підприємству, що має намір перевести їх на роботу на торфі.

Лащук

Олександр Лащук
Текст звернення, яке оприлюднив на сесії міськради Рівного Олександр Лащук: "У ЗМІ поширено інформацію про те, що Валентині Семенчук (дружині депутата обласної ради від "Конкретних справ" Богдана Файфури), Оксані Орос (дружині Олексія Ороса, колишнього радника на той час голови облради Михайла Кириллова, а нині - помічника-консультанта нардепа від "Народного фронту") і Людмилі Собченко (дружині нардепа Владислава Севрюкова), за підтримки колишнього голови Рівненської облради, а нині депутата від БПП, голови комісії з економічних питань та комунальної власності Михайла Кириллова, буде передано майно ряду комунальних об'єктів, котрі перебувають у власності обласної громади, для встановлення котелень на торфі на території міста Рівного. Зокрема, мова йде про такі заклади у Рівному:
- Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, м. Рівне, вул. Чорновола, 74 (Рішення від 11.09.2015 № 1584), поряд з Рівненською міською дитячою лікарнею - КЗ «Обласний перинатальний центр», м. Рівне, вул. Міцкевича, 30 (Рішення від 11.09.2015 № 1583), в центрі міста; - КЗ «Рівненська обласна дитяча лікарня» (Рекомендація від 29.02.2016 № 37).
Зазначимо, що передача нерухомості та землі під нею приватним структурам відбувається в непрозорий та прихований спосіб, без погодження з територіальною громадою Рівного, без врахування наслідків для довкілля. При цьому ніхто не ознайомлений з результатами дослідження інвестиційного плану, не оприлюднено інформацію про те, яка реальна економія коштів для закладів, в яких збираються встановити котельні на торфі, не проведено належної оцінки впливу на навколишнє середовище і на безпеку здоров'я рівнян. Фірми дружин депутатів повинні були надати експлуатаційну документацію, що містить інформацію про види палива, дозволеного для використання, та інформацію про екологічні показники викидів продуктів згорання. Не ознайомлено ні посадовців Рівненської міської ради, ні депутатів, як представників громади Рівного, про порядок проведення режимно-налагоджувальних робіт на паливних котлах приватних фірм дружин депутатів Рівненської області та порядок здійснення контролю енергетичної та екологічної ефективності відповідно до паливних вимог Директив Європейського Союзу. Також у місті не розроблено систему моніторингу за викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря для таких котлів для оцінки їхнього впливу на навколишнє середовище для подальшої розробки технологічних нормативів. Шановні депутати, всі політичні сили у передвиборчих програмах ставили за мету створити комфортні умови для проживання у Рівному, і на сьогодні така програма - в процесі розробки. Враховуючи, що вже на першому етапі встановлення котелень, тобто при передачі комунального майна фірмам дружин депутатів, присутня корупційна складова - приховується публічна інформація про впливи, відсутність конкурсу, реальні пропозиції і можливість вибору між різними інвестиційними проектами, - ми можемо прямо говорити про небезпеку, котра чатує на дітей і дорослих жителів міста Рівного. Ми розуміємо, що завдяки старанням таких «обранців», як Кириллов, Файфура та інших, діти, літні люди та і всі жителі Рівного не зможуть дихати чистим повітрям. Адже з їхньої ініціативи, за наслідками їхньої діяльності токсичний вплив на рівнян (і новонароджених, і дорослих) від роботи котелень на торфі буде рівноцінним викуреним за добу декільком пачкам цигарок. А наслідки щодо захворюваності на алергічні, легеневі, серцево-судинні та онкологічні захворювання будуть непередбачуваними. Ми всі разом повинні зупинити це свавілля Кириллова, Файфури і фірм дружин депутатів Рівненської облради. На підставі вищевикладеного Рівненська обласна організація Європейської партії України пропонує:
1. Міському голові Рівного дати доручення ТОВ «Рівнетеплоенерго» підготувати достовірну інформацію і оприлюднити її депутатам міськради та мешканцям Рівного щодо зростання тарифів на тепло та гарячу воду в багатоквартирних будинках в разі передачі даних об'єктів дружинам депутатів Рівненської обласної ради. 2. Депутатам підготувати рішення Рівненської міської ради, яким визначити, що при надходженні таких пропозицій розглядати їх лише після проведення громадських слухань з обов'язковим залученням мешканців мікрорайонів міста, котрі проживають поблизу таких «ініціатив депутатів обласної ради та інших посадовців». 3. Депутатам Рівненської міської ради не голосувати за такі рішення і послідовно виконувати обіцянки про створення комфортних умов проживання для рівнян.
Просимо вас, депутатів Рівненської міської ради, не давати можливості пройдисвітам заробляти на здоров'ї рівнян і їхніх дітей".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також