Олександрійська земля — для обраних?

2888 0

Ми у соцмережах:

Олександрійська земля — для обраних?

На території Олександрійської сільради роздають землю під забудову для впливових та заможних людей області. В той же час звичайні мешканці Олександрії ділянки під будівництво житлових будинків отримати не можуть. Це стверджує депутат Олександрійської сільради Сергій Остапович:

— В Олександрійській сільраді систематично порушується законодавство. Так, протягом останніх восьми сесій ми постійно відмовляли людям в отриманні землі під забудову. Чому? Бо генплан села досі не затверджено, він перебуває на погодженні в районному управлінні архітектури.

Сергій Остапович
В той же час, для декого в отриманні землі, виявляється, існують винятки. Так, на сесії сільради 14 липня на прохання сільського голови Ігоря Смоляра з голосу було прийнято рішення про надання землі під дачу чи розширення земельної ділянки громадянину, який пообіцяв спонсорську допомогу на відпочинок у Моршині для сільського дитячого духового оркестру. Це притому, що проект рішення з цього питання жоден з депутатів ні до сесії, ні на сесії не бачив. Воно не було включено попередньо в порядок денний, не розглядалося у комісіях сільради. Тож досі жоден з депутатів не знає, кому саме була надана ця земельна ділянка. Але припускаю, що це — непроста людина, наближена до високопосадовців області. Аналогічно з громадянином на прізвище Петров, який в урочищі «Млин» у 2010 році отримав ділянку під забудову. Оскільки ця ділянка в санітарній зоні — біля водойми, біля бойні ТОВ «Поліссяагро» і на відкосі понад 3%, на ній не можна вести особисте селянське господарство. Але депутати минулого скликання надали йому ділянку під особисте селянське господарство. А цього року він вирішив її приватизувати і вже отримав відповідне рішення. Зараз обидві ці справи розслідує міліція. Чому припускаю, що ці люди — наближені до високопосадовців? Бо раніше тут, в урочищі «Млин», отримала ділянку начальник головного управління Держкомзему області Світлана Богатирчук-Кривко, інші, тепер уже колишні, посадовці. Вони вже приватизували свої ділянки. В той же час вчитель з Олександрії Марія Якубська не може отримати в урочищі «Млин» землю під будівництво, бо їй кажуть, що тут — санітарна зона. Питається тоді, навіщо їй запропонували таку ділянку, винесли це питання на сесію, якщо її не можна надати? Окрім цього, як тоді дозволи санітарного лікаря на будівництво у санітарній зоні отримали названі посадовці? Хотілося б, щоб відповідні органи звернули увагу на таку несправедливість у розподілі ділянок. Начальник головного управління Держкомзему області Світлана Богатирчук-Кривко розповіла: — Від п.Остаповича нам постійно надходять скарги. Ми вже років зо два ведемо з ним листування. Так, справді, у мене є ділянка в Олександрії. Це понад 8 соток землі, які я отримала ще у 2002 році, коли працювала у міській раді Рівного. Але будинку тут ще не звела, тож ділянка заростає травою. Розташована ділянка у полі, не в санітарній зоні. Це єдина земельна ділянка, яку отримала безкоштовно у приватну власність моя сім’я. Адже у Костополі ми її купували. Хто мої сусіди по ділянці в Олександрії — не знаю. Щодо решти питань, про які розповів п. Остапович, — не можу прокоментувати. Це може зробити сільський голова Олександрії. Сільський голова Олександрії Ігор Смоляр надати будь-які коментарі з цього приводу відмовився. Повідомив лишень, що сказане п.Остаповичем не відповідає дійсності.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також