Олексій Хахльов: «Російському бізнесу в Рівному — не місце»

14639 0

Ми у соцмережах:

Олексій Хахльов — під час благодійного турніру «Кубок ЗСУ»

Голова Рівненської обласної федерації футболу Олексій Хахльов раніше займався організацією матчів. Однак після початку війни спортивні протистояння були поставлено на паузу. Тому тепер він займається волонтерством та просуває у Рівному ініціативи із заборони бізнесу, який має російських власників.

Олексій Хахльов, член виконкому Української асоціації футболу:

— Зараз усі розуміють, що під час війни не до футболу. Тому було зупинено усі офіційні змагання. Поза межами цього команда УАФ організувала координаційні штаби, які працюють в кожній області, де це можливо.

Реалізовуються ініціативи з надання допомоги тим людям, які постраждали від війни. Зокрема, на Рівненщині ми реалізували ініціативу з відправки 326 осіб в Болгарію. Безкоштовно перевезли у безпечні зони — це для цих сімей з дітьми психологічна реабілітація.

Було організовано два футбольні благодійні турніри зі збору коштів на потреби Збройних сил України. Ще однією метою таких турнірів є психологічне розвантаження.

Також ми з друзями створили громадську ініціативу зі збереження культурної спадщини. Був оголошений економічний фронт проти Росії та тих, хто допомагає агресору. Переконуємо підприємців не здавати в оренду торговельні площі компаніям, які мають російське коріння. Вважаю, що російському бізнесу в Рівному не місце. Адже кожен росіянин несе відповідальність за агресію проти України. Йде війна і не має бути якихось напівтонів. Немає хороших та поганих росіян. Так само й тиснемо на іноземні компанії, які мають бізнес в Україні та Росії. Їм потрібно визначатися.

Щодо мене особисто, то після початку війни я твердо вирішив залишитися в Україні та нікуди не їхати. Під час обговорення ситуації схоже рішення ухвалили й мої рідні. Вважаю, що Україна уже перемогла. Треба розуміти, що зараз війна відбувається не за територію. Територія в сучасному світі не є чимось цінним. Зараз найбільшим активом є розум та серце громадянина. Тому Росія уже програла цю війну в Україні. Наслідки цієї поразки доженуть росіян, які протверезіють від пропаганди, що затуманює їхній розум.

Хоч їхня доля мене мало цікавить. Головне — це Україна, яка уже виграла та є прикладом для всього світу. Вважаю, що українці відіграватимуть серйозну економічну, культурну та військову роль у майбутній світобудові.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також