Олексій Муляренко: «Спорткомплекс на Макарова — це найбільша інвестиція в Рівне з часів Віктора Чайки»

988 0

Ми у соцмережах:

Олексій Муляренко: «Спорткомплекс на Макарова — це найбільша інвестиція в Рівне з часів Віктора Чайки»

На вулиці Макарова у Рівному два роки тому 7 серпня стартувало будівництво, про яке рівняни раніше могли тільки мріяти. З ініціативи тодішнього голови ОДА, депутата Рівненської міської ради Олексія Муляренка на 11 гектарах землі почали зводити сучасний спорткомплекс міжнародного зразка.

Нагадаємо, що перша черга спорткомплексу передбачає спорудження універсальної спортзали для ігрових видів спорту з трибунами на 3000 глядацьких місць, де можна буде проводити змагання обласного, державного та міжнародного рівня. Комплекс буде багатофункціональним, тобто окрім спортивних змагань, у ньому можна буде проводити концерти, виставки, конференції та інші заходи.

Також туди переїдуть всі секції обласної спортшколи олімпійського резерву (ОСДЮСШОР), які зараз тренуються в неналежних умовах, в кілька змін, без зручностей, а це понад 800 спортсменів. Нова спортивна арена дозволить збільшити удвічі кількість вихованців і дасть змогу заробляти на своє утримання. При прогнозованих витратах на її утримання до 10 мільйонів гривень на рік вона зможе заробляти близько 15 мільйонів.

Важливо, що до прокладених туди комунікацій у майбутньому зможуть бути підключені інші побудовані об’єкти інфраструктури — готелі, басейн, аквапарк тощо. А поки, станом на початок серпня цього року, будівельники вже повністю звели каркас спорткомплексу та виконали значну частину фасадних робіт.

Додамо, що загальна вартість проєкту становить трохи більше 300 мільйонів гривень. З них вже використано понад 200 мільйонів. І що головне, кошти на будівництво спорткомплексу в першу чергу залучають у Рівне з державного бюджету. Тобто для міського бюджету фактично жодного навантаження немає, що, власне, є здобутком для міста. Насамперед будівництво — це витрати Державного фонду регіонального розвитку, а також цільова програма для будівництва палаців спорту.

У 2018 році на будівництво спорткомплексу спрямували 66,5 мільйона гривень. А упродовж 2019 року залучено загалом понад 100 мільйонів гривень. Приємно, що й у 2020 році фінансування будівництва цього важливого для нашого міста об’єкта буде продовжено, а це запорука того, що спорткомплекс точно добудують. Цьогоріч у рамках ДФРР для цього виділяють майже 40 мільйонів гривень.

Ініціатор будівництва спортивного комплексу Олексій Муляренко розповідає, що цей об’єкт — це потужна інвестиція в місто, яка виконуватиме не тільки соціальну функцію, а ще й приноситиме дохід у міську скарбницю:

— Я народився, виріс і живу в Рівному. Тут живуть мої діти і родина. Тому скрізь, де я працюю — в бізнесі, у політиці, депутатом міської ради чи очільником Рівненської області, я завжди роблю наше місто кращим! Мені особливо приємно, що два роки тому мені вдалося залучити найбільшу інвестицію в місто Рівне з часів Віктора Чайки і розпочати це велике будівництво спорткомплексу, котрий після завершення стане не лише точкою міського розвитку Рівного, але й центром спортивного, культурного і туристичного життя, справжньою перлиною Північно-західного регіону України.

До слова, протягом 2016-2019 років, коли Рівненську ОДА очолював Олексій Муляренко, в області було побудовано та розпочато будівництво близько двох сотень об’єктів соціальної інфраструктури: спортивні комплекси, медичні ФАПи та амбулаторії, дитячі садки, спортмайданчики та футбольні поля тощо. Як приклад, команда Муляренка збудувала половину шкіл від взагалі збудованих за період незалежності України.

— Звісно, все це неможливо було б без великого колективу будівельників. А тому напередодні їхнього професійного свята хочу привітати усіх причетних до будівельної галузі працівників. Дякую вам за те, що розбудовуєте наше рідне місто, Рівненщину та Україну, — додав Олексій Муляренко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також