Олексія Муляренка викликали на допит: говоритиме про інсулін, «нульове» розмитнення чи «бебі бокси»?

2536 1

Ми у соцмережах:

Генпрокурор Юрій Луценко та голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Фото - з 2017 року

Генеральна прокуратури України з 2017 року розслідує кримінальне провадження щодо змови посадовців та комерційних структур, яке призвело, зокрема, до закупівлі за завищеними цінами інсуліну, компонентів «бебі боксів» та до неправомірного розмитнення гуманітарних вантажів.

Днями викликали на допит у цій справі голову Рівненської ОДА Олексія Муляренка – як свідка. Місцеве видання «ВСЕ» повідомило, що п.Муляренко у коментарі підтвердив цю інформацію, але зазначив, що не знає «предмету спору».

Як встановило РВ, у державному реєстрі судових рішень вже є понад 50 ухвал, пов’язаних з відкритим 30 травня 2017 року кримінальним провадження № 42017000000001741.

Провадження було відкрите «за фактом вчинення неправомірних дій службовими особами органів державної влади, які за попередньою змовою із керівниками комерційних структур, зловживаючи наданою їм владою та службовими повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та інших осіб сприяють останнім у здійсненні незаконного імпорту товарів на територію України без сплати податків та зборів за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України та щодо зловживань суб'єктів господарювання при продажу імпортованого інсуліну медичним закладам та заволодіння майном службовими особами органів державної влади при проведенні публічних закупівель медичних препаратів, за ч.5 ст.191 КК України».

Зокрема, у матеріалах судових ухвал справі зазначалося, що підприємство, яке виграло торги місцевих медичних закладів на постачання інсуліну, показало завищені ціни.

Проте у подальших ухвалах прокурори згадують й інші епізоди справи: зокрема, сумнівного розмитнення гуманітарних вантажів (а голови ОДА підписують розпорядження, якими звільняють гуманітарні вантажі від оподаткування) та щодо «завищення задекларованої ціни набору та низьку якість товарів для дітей, що входять до наборів немовлят «пакунок малюка».

Додамо, що на посаді голови Рівненської ОДА Олексій Муляренко працює з квітня 2017 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також