Олексіюк ще досі "отаман"?

2150 0

Ми у соцмережах:

Олексіюк ще досі

Понад двадцять років минуло з того часу, як група підприємливих громадян Рівного оголосила себе "козаками". Причому не безплатно, а прихопивши чималу частину народного майна. Так, місто досі не може повернути захоплені колись "козаками" гаражі на вулиці Симона Петлюри. Кілька забутих політиків продовжують називати себе "отаманами" і не бажають віддати місту задурно захоплене майно. Так званий підрозділ Українського козацтва "Волинська Січ" орендував за копійки чотири гаражі. У жовтні закінчився термін дії договору оренди. Але віддавати гаражі місту "отамани" не збираються. Міське управління комунальною власністю погрожує вирішити справу через суд.

Наталія Поліщук, начальник міського управління комунальною власністю: — Ми з "козаками" вже судилися за гаражі, бо вони вважали їх своєю власністю. І Верховний суд визнав, що гаражі перебувають у комунальній власності міста. Тож після цього вони їх у нас орендували. Тепер договір оренди закінчився і ми повідомили орендарів офіційним листом про необхідність передати нам приміщення. Але на призначену дату і час їхні представники не прибули і за актом гаражі управлінню не передали. Тому готуємо судовий позов про усунення перешкоди у користуванні гаражами. Після того як їх нам повернуть, будемо кожен з гаражів здавати в оренду окремим лотом.

Сергій Олексіюк, "кошовий отаман": — Ці гаражі — власність "Волинської Січі". Ми викупили їх у попереднього власника — інституту "Діпроміст", який колись займав частину Народного дому. Це було понад 20 років тому, коли кошовим отаманом "Волинської Січі" і облорганізації УНП був Василь Червоній. Але ми вчасно не оформили гаражі за собою. Десь 15 років тому ми за власний кошт їх ремонтували. Адже гаражі були старі, зроблені з цегли і дерева, з дірками. Ми їх обклали цеглою, перекрили. Щоб отримати гаражі у власність, Василь Червоній, як кошовий отаман, звертався до суду. І перші дві судові інстанції ми виграли. Але Верховний суд прийняв рішення на догоду владі, і гаражі стали комунальними. Ми, оскільки законослухняні, домовилися з міським головою Володимиром Хомком, що будемо їх орендувати. І досі це робили. У гаражах стоять автомобілі наших козаків: Сергія Кричильського, директора розташованого у підвалі Народного дому кафе "Трек" Юрія Куніцького та колишнього помічника Василя Червонія Василя Якимова. Ще в один гараж ставлю автомобіль я, коли приїжджаю у Рівне, чи Микола Поровський. За користування гаражами козаки платять гроші у касу козацтва. І ми місту платимо за їхню оренду. Але тепер є бажаючі зайняти ці гаражі. Міські депутати Рівного казали мені, що це — народні депутати. Тож наш договір оренди, який щорічно пролонгується, якщо за місяць до кінця договору нема претензій, продовжувати більше влада не хоче. Хоч ми не проти і надалі гаражі орендувати і вчасно платимо за їхню оренду. Я був у міського голови Рівного з цього приводу. Він пообіцяв подумати над тим, чи продовжити нам оренду гаражів. Якщо ж з нами будуть судитися, будемо ходити на судові засідання. Просто так здаватися не збираємося.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також