Олена Шульга: «Я хочу дихати чистим повітрям»

1576 0

Ми у соцмережах:

<b>Олена Шульга</b>: «Я хочу дихати чистим повітрям»

Уже декілька тижнів поспіль ми прокидаємося від того, що в нашій квартирі стоїть страшний сморід. Десь щось палять, і це відбувається вже другу осінь поспіль. Вчора я мала нагоду спілкуватися з працівницею лабораторного центру колишньої санепідемстанції. Як вона каже, дим містить канцерогенні речовини, впливає на легені та судини. Але для того, щоб якось вплинути на ці просто безсоромні димові завіси над районами міста, потрібно зафіксувати випадок поганого самопочуття!!!! То це що, потрібно, щоб хтось помер від задухи?? Люди, давайте будемо щось робити! Невже нам не шкода себе, діточок та бабусь/дідусів, які гуляють вуличками? Я хочу дихати чистим повітрям, а ви?

смердить_cr Уже декілька тижнів поспіль ми прокидаємося від того, що в нашій квартирі стоїть страшний сморід. Десь щось палять, і це відбувається вже другу осінь поспіль. Вчора я мала нагоду спілкуватися з працівницею лабораторного центру колишньої санепідемстанції. Як вона каже, дим містить канцерогенні речовини, впливає на легені та судини. Але для того, щоб якось вплинути на ці просто безсоромні димові завіси над районами міста, потрібно зафіксувати випадок поганого самопочуття!!!! То це що, потрібно, щоб хтось помер від задухи?? Люди, давайте будемо щось робити! Невже нам не шкода себе, діточок та бабусь/дідусів, які гуляють вуличками? Я хочу дихати чистим повітрям, а ви? Yulia Kovalchuk:

— Можна спробувати якесь колективне звернення, потрібно розібратися чия це юрисдикція
Oleksandra Korchevska:
—Це горять торфовища, а також з сусідніх полів, бо Рівне розташоване між с\г угідь, жене дим, бо саме зараз поле підпалюють із бур'янами, аби спалити їхнє насіння, щоб наступного року їх було менше.
Олена Шульга:
- Навіть якщо так, все одно не потрібно сидіти склавши руки, а треба щось з цим робити, нє?
Oleksandra Korchevska:
- Ну взагалі-то є десь заборона на те, щоб так близько до населеного пункту палили сміття та листя.Але зазвичай дим з торфовища розноситься дуже далеко, тому навіть якшо це буде якихось 200 м, то дим все одно проникне далі. У нас дірки в екологічному законодавстві, а екологічний вплив на здоров'я людини взагалі дуже важко довести.
Oleksandra Korchevska:
- Потрібен дощ. Я живу на краю міста, і весь цей дим валить ПРОСТО МЕНІ У ВІКНО, КАРЛ! Мені болить голова постійно((
Олена Шульга:
- Дощем, Сашка, не обійдешся. Потрібно впливати на ці дими!!!!!!
Олена Мартинчук:
- А взагалі якийсь штраф передбачено за те, що палють стерню? Живу в приватному будинку, і кожен рік стикаюсь з цією проблемою - мало того, що повітря псують, так ще й декілька разів ледь до пожежі не дійшло- ми вчасно загасили. Куди взагалі звертатись зі скаргами?
Олександр Ковальчук:
- Горить торф, причин три. По-перше люди палять відходи власного СГ виробництва, солома, листя, бур'ян тощо... По-друге панують "сприятливі погодні умови" - нема дощу і вітру.
По-третє спека + проміння сонця спричиняє запали через маленький шматок шкла, який лежить собі просто поля
Олена Шульга:
- Ну хіба ми не можемо хоч якось на то вплинути?..
За публікаціями рівнян в соцмережі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також