Олімпійська надія України Наталія Прищепа провалила допінг-тест

2554 0

Ми у соцмережах:

Олімпійська надія України Наталія Прищепа провалила допінг-тест

Українська легкоатлетка Наталія Прищепа з Рівного, яка спеціалізується в бігу на 800 метрів, здала позитивну допінг-пробу.

В крові українки знайшли заборонену речовину гідрохлортіазид. Дискваліфікація Прищепи відраховується з 23 лютого 2020 року. Однак термін дискваліфікації – невідомий, повідомляє Athletics Integrity Unit.

Наталію дискваліфікували до прийняття остаточного рішення на слуханні, проведеному згідно зі Світовими антидопінговими правилами з легкої атлетики або Кодексом доброчесності.

Наталія Прищепа – 25-річна українська легкоатлетка, спеціалізується в бігу на середні дистанці, аслужений майстер спорту України з легкої атлетики. Прищепа – чемпіонка Європи в бігу на 800 метрів (2016 та 2018), чемпіонка II Європейських ігор (2019) у командній першості. На Олімпійських іграх у 2016 році посіла 14-у сходинку в бігу на 800 метрів.  Нещодавно вона вийшла заміж і взяла прізвище чоловіка (Кроль), але виступає в основному під своїм дівочим прізвищем (Прищепа).

окрім спортивних досягнень Наталія Прищепа здобула повагу й популярність серед прихильників легкої атлетики благородним вчинком на чемпіонаті Європи-2018 у Берліні. Тоді українка виходила на старт у статусі одноосібного лідера забігу на 800-метрівці, єдиною в тому сезоні вибігши дистанцію з двох хвилин. У підсумку, Прищепа без проблем фінішувала першою – 2.04,07 і відібралася в півфінал.

Ось тільки під час забігу в боротьбі з француженкою Клаудією Саундерс чемпіонка Європи U20 у 2015 році і чемпіонка Європи U-23 у 2017 році 22-річна бельгійка Рене Ейкенс впала на бігову доріжку. На той момент Ейкенс бігла на четвертій позиції і намагалася прорватися до трійки лідерів, які кваліфікуються в півфінал.

Бельгійка була настільки засмучена падінням, що почала плакати прямо на доріжці. Нещасну Рене втішила саме наша Наталія. Вона повернулася після фінішу, під оплески публіки допомогла своїй суперниці піднятися і завершити забіг. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/sport/publications/odna-z-naysilnishih-ukrajinskih-legkoatletok-chempionka-jevropi-piymana-na-dopingu-shcho-jiy-zagrozhuje-662317.html?fbclid=IwAR18X4Pfq38bXJvpGY6GCNCSl0Hy530vWN10CQ8PKcVnoEhVsJdxAuOm47c

Главком нагадує, що окрім спортивних досягнень, Наталія Прищепа здобула повагу й популярність серед прихильників легкої атлетики благородним вчинком на чемпіонаті Європи-2018 у Берліні. 22-річна бельгійка Рене Ейкенс впала на бігову доріжку. На той момент Ейкенс бігла на четвертій позиції і намагалася прорватися до трійки лідерів, які кваліфікуються в півфінал. Бельгійка була настільки засмучена падінням, що почала плакати прямо на доріжці. Нещасну Рене втішила саме наша Наталія Прищепа. Вона повернулася після фінішу, під оплески публіки допомогла своїй суперниці піднятися і завершити забіг.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також