Омельчук здобув першу медаль на чемпіонаті світу

1390 0

Ми у соцмережах:

Олег Омельчук та Олена Костевич

35-річний рівненський стрілець Олег Омельчук здобув першу у своїй доволі тривалій кар’єрі медаль дорослого чемпіонату світу. Сталося це минулої неділі у південнокорейському Чханвоні. Медаль Олег виборов у міксті — дисципліні, що віднедавна стала олімпійською — у парі з олімпійською чемпіонкою чернігівчанкою Оленою Костевич у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів.

До цього Омельчук лише на дорослих змаганнях 12 разів здобував медалі чемпіонатів Європи, був переможцем фіналів та етапів Кубка світу, а от на чемпіонатах світу, що відбуваються раз на чотири роки, якось не складалося. Власне, як і на Олімпійських іграх. Втім, після того, як мікст став олімпійським шанси в Олега та Рівненщини на олімпійську медаль різко виросли. Звісно, якщо змагатися у парі з Оленою Костевич.

Також на чемпіонаті світу в Кореї Олег Омельчук був заявлений у двох особистих дисциплінах — 50 та 10 метрів. У першій він вже відстріляв — 10 місце. Друга запланована на сьогодні.

На 50 метрів виступив невдало, адже це моя улюблена дисципліна, — розповів Олег Омельчук. — Ще акліматизацію не пройшов, далі буде вже краще. У Кореї завжди складно акліматизацію проходи, усі зранку і до обіду позіхають.

Свого часу Олег Омельчук та Андрій Сокол здобували медалі чемпіонатів світу, але серед юніорів, а от серед дорослих рівненські стрільці нагород ще не виборювали, — сказав тренер Омельчука Сергій Бондар. — Омельчук та Костевич увійшли до фіналу з першим результатом. А от у фіналі лише на одну десяту випередили сербів.

Крім Омельчука, у Чханвоні серед юніорів також змагаються Анастасія Семчишина та Дмитро Гонта. Вони у міксті посіли 14-те місце.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також