Оніміла рука, стрибає тиск? Винен хребет!

11401 0

Ми у соцмережах:

Оніміла рука, стрибає тиск? Винен хребет!

Остеохондроз означає «незапальне захворювання кістки і хряща». А наші хрящі, особливо міжхребцеві диски, дуже залежать від м'язів. Якщо м'язи ослаблені сидячою роботою, а в спортзал ходити ліньки, то з часом навантаження на диски збільшується і стираються вони швидше. Тому і виникає остеохондроз.

12

1. Після сну затікають кисті

Шийний відділ хребта частіше страждає у людей, що мають сидячу роботу, які змушені довго і напружено вдивлятися в екран, практично не рухаючи головою. Звідси і проблеми. Один з тривожних симптомів: відчуття затерплої руки, особливо після сну. Чим більше ураження нервових закінчень у шийному відділі хребта, тим сильніше навіть вдень будуть відчуття поколювання в пальцях рук, оніміння, навіть посиніння кінчиків.

2. Голова обертом

Взагалі шийний остеохондроз дуже небезпечний: він провокує неконтрольовані стрибки тиску (а вам можуть поставити діагноз «вегето-судинна дистонія»). Викликає напади різкого головного болю, навіть мігрені з усіма наслідками — нудотою, мушками перед очима. Найбезпечніша ознака шийного остеохондрозу — легке запаморочення, коли робите різкий рух головою (розгинаєтеся, потягуєтеся, просто несподівано встаєте).

3. Несерцевий біль

Часто нас лякає колючий біль у серці, через який навіть складно зітхнути. Ніби голку встромили. Якщо через біль зробити глибокий вдих, то все проходить. Винен в цьому не серцевий м'яз, а шийно-грудний відділ хребта. Чим сильніший остеохондроз шийного відділу, тим частіше ви відчуваєте то тупий, то гострий біль у ділянці серця, іноді між лопатками. Подібні «напади» можуть тривати годину або дві. Хоча електрокардіограма в нормі.

4. Не то шлунок, не то печінка…

Печія, відрижка, нудота і біль у підребер'ї, який ми звалюємо на печінку або шлунок, — це теж остеохондроз! Так про себе нагадують грудні хребці. Часто біль у ділянці шлунка, причиною якого є остеохондроз, виникає вночі, коли лежите на спині, а не після їди. До ранку все проходить. Якщо переслідує різкий біль у середній частині живота, особливо після чхання або різкого повороту корпусу, то в цьому теж вина грудного остеохондрозу. А гастроентерологи можуть припустити, що у вас проблеми з дванадцятипалою кишкою.

5. Складно стати навшпиньки

Якщо остеохондроз зачіпає поперековий, крижовий відділи, то біль може гуляти вздовж стегна і гомілки. Дуже складно стати навшпиньки. У деяких випадках, коли уражено певні хребці, складно стояти на п'ятах. І навіть просто відбивати такт стопою. Якщо вас регулярно турбує один з перерахованих симптомів — це привід звернутися до невропатолога. Він відправить вас на дослідження: рентген, комп'ютерну томографію або МРТ, щоб підтвердити діагноз і призначити правильне лікування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також