Онлайн-уроки у Рівному — тільки в одній школі

530 0

Ми у соцмережах:

Онлайн-уроки у Рівному — тільки в одній школі

Вчителі уже готуються до нового навчального року. Передбачається нововведення: з 1 вересня у ліцеї № 1 діятимуть єдині дистанційні класи для всіх учнів Рівного, які з різних причин досі навчалися винятково у своїх телефонах та планшетах. Зроблять це, щоб було зручно.

Богдан Турович, начальник міського управління освіти:

— Якщо раніше діти, чиї батьки прийняли рішення про їхню дистанційну освіту, навчалися онлайн у своїх школах, то тепер ми зберемо всіх таких учнів в одній — ліцеї № 1. Нову систему запровадимо для учнів з 3 по 11 клас, зробимо на кожній паралелі окремий дистанційний клас: 3-д, 4-д і так далі. Це дозволить вчителям якісніше проводити заняття і приділяти учням більше уваги, та й дітям буде простіше. Ліцей № 1 до цього готовий. Ми визначимовчителів, які будуть займатися винятково дистанційною формою навчання. А для нас завдання — до початку навчального року забезпечити технічні засоби, щоби вчителі мали можливість проводити онлайн-уроки.

Велика кількість дітей досі перебуває за кордоном. Хтось пішов у тамтешні школи, а хтось обрав навчатися дистанційно у рівненських. Станом на кінець навчального року ми мали 491 дитину, які долучалися до занять онлайн. Тепер, щоб стати учнями дистанційних класів, дітям треба буде забрати документи зі своєї школи і перейти в ліцей № 1. А після перемоги, якщо забажають, зможуть повернутися в свою «рідну» школу і продовжити навчання там.

Що стосується очного навчання, то через ситуацію в країні досі мусимо зважати на місткість укриттів у навчальних закладах. Закінчили рік так: 18 шкіл у Рівному були суто на очній формі, а 17 — на змішаній (тобто тиждень ходять в класи, а тиждень учні навчалися дистанційно). Першачків ми максимально долучаємо до очного навчання у школах. Попередньо, 1 вересня до перших класів у Рівному піде близько 2800 учнів.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також