Оновлення гардероба подорожчало в середньому на 20%: як українці купують одяг та взуття в таких умовах

619 0

Ми у соцмережах:

Оновлення гардероба подорожчало в середньому на 20%: як українці купують одяг та взуття в таких умовах

За останній рік цінники на одяг та взуття в Україні зросли на 22%. Тому все частіше українці оновлюють гардероб з допомогою онлайн-шопінгу, обираючи здебільшого бренди та магазини, котрі пропонують безкоштовну доставку, обмін та повернення. 

Як змінились ціни на одяг та взуття

Аналітики відмічають, що у 2022 році змінились не тільки ціни, а й купівельна поведінка багатьох українців. Вони почали раціональніше планувати покупки, обирати вітчизняного виробника замість відомих світових брендів. Статистика активації купонів на знижку, зібраних на порталі deshevshe.net.ua, демонструє також, що люди стали більш заощадливими в питаннях оновлення гардероба. 

Українці все частіше обирають одяг та взуття вітчизняного виробника, однак досі купують вже звичні відомі бренди. Зокрема, аналітики відмічають зростання попиту на промокоди Ансвер https://deshevshe.net.ua/coupons/answear-ua чи інших магазинів, де можна придбати взуття та одяг майже всіх відомих світових брендів.

За останній рік ціни на товари з категорії “Одяг та взуття” змінились наступним чином:

  • жіночий одяг - +16%;
  • чоловічий одяг - +11%;
  • жіноче взуття - +25%;
  • чоловіче взуття - +33%;
  • жіноча білизна, купальники - +4%; 
  • чоловіча білизна, плавки - +34%;
  • головні убори - +19%;
  • спецодяг, спецвзуття та аксесуари - +28%.

Все частіше українці оновлюють гардероб, обираючи товар онлайн. Якщо раніше від подібних покупок відмовлялись через неможливість примірки або доволі дорогу доставку, то тепер велика кількість інтернет-магазинів або маркетплейсів пропонують безкоштовну доставку, можливість огляду та примірки перед оплатою, і при необхідності, повернення. Так, все частіше українці купують саме одяг та взуття, користуючись послугою OLX Доставки. Тільки взимку кількість замовлень через цю програму зросла в 1,6 раза - з 519 954 до 849 849, а середній до 527 гривень. Найчастіше люди замовляли таким чином верхній одяг, кросівки, спортивний одяг, сумки та светри. 

Також аналітики відмічають, що зараз кожен п’ятий українець економить на взутті, шукаючи дешевші моделі кросівок, туфель чи кросівок. Здебільшого недороге взуття обирає молодь віком до 25 років. Однак через невисоку якість такого взуття вистачає здебільшого на один сезон. Тому краще обирати дорожчі варіанти, застосовуючи різноманітні промокоди, або ж економити, роблячи покупки в період міжсезонних розпродажів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також