ООН не знайшла ознак геноциду українців через агресію Росії

739 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Незалежна міжнародна комісія з розслідування подій в Україні, яка діє під керівництвом ООН, не зібрала доказів геноциду українців під час повномасштабної війни з Росією.

- Ми не виявили геноциду на території України, - заявив голова цієї слідчої комісії Ерік Мьосе в інтерв’ю The Guardian.

Однак слідча група займалася збиранням доказів і знайшла "деякі аспекти, які можуть порушити питання" геноциду українців Росією, повідомляє УНІАН.

У той же час у комісії визнали, що РФ скоїла широкий спектр інших воєнних злочинів. У тому числі навмисні вбивства, систематичні тортури та депортацію дітей.

Зокрема, наводяться більш детальні подробиці тортур з боку російських окупантів. Вони застосовували електричний струм та підвішували людей до стелі в "позі папуги".

"Комісія назвала потенційними злочинами проти людяності неодноразові напади на українську інфраструктуру, які залишили сотні тисяч без тепла та електрики в найхолодніші місяці", - йдеться у звіті, який був опублікований 16 березня.

Звіт був створений на основі понад 500 інтерв’ю, а також супутникових знімках і відвідуваннях місць ув’язнення та могил.

Окрім порушення з боку росіян, також було знайдено порушення і у діях українських військових. Однак вони склали "незначну кількість" – більшість доповіді зосереджено саме на звинуваченнях проти Росії, котра заперечує звірства або націлювання на цивільне населення в Україні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також