ООС: у неділю було 13 обстрілів та мінування українських позицій, з сьогодні розпочалося перемир`я

610 0

Ми у соцмережах:

ООС: у неділю було 13 обстрілів та мінування українських позицій, з сьогодні розпочалося перемир`я

Упродовж минулої доби, 26 липня, збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Противник неодноразово здійснював як провокативні, так і прицільні обстріли.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.
Ворожу вогневу активність було зафіксовано біля Водяного, Південного, Широкиного, Пищевика, Пісків, Опитного та Лебединського. На цих ділянках лінії фронту російські окупанти застосували міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, озброєння БМП, БПЛА та стрілецьке озброєння.
Неподалік населеного пункту Щастя ворог задіяв снайперську зброю, а поблизу Авдіївки загарбники випустили три реактивні снаряди калібру 122 мм та вели вогонь з 82 мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів.
За минулу добу, внаслідок обстрілу противника, один український захисник отримав поранення. Його у задовільному стані доставлено до медичного закладу та надано необхідну допомогу лікарів.
- Крім того, напередодні повного і всеосяжного режиму припинення вогню ворог зробив чергову провокацію неподалік Новомихайлівки та здійснив мінування українських позицій протипіхотними мінами ПОМ-2 за допомогою протитанкових гранатометів. Такі міни заборонені Оттавською конвенцією та виготовляються виключно в Російській Федерації. ПОМ-2 ставиться дистанційно і має період самоліквідації від 4 до 100 годин, – зазначається у повідомленні.
Підступність провокації полягає у тому, що невдовзі, уже під час дії перемир'я, міна може детонувати і вибух розцінюватиметься, як обстріл зі сторони українських позицій, або підрив українських воїнів на власних мінах. Тобто, в будь-якому випадку, як зрив повного і всеосяжного режиму припинення вогню.
Збройні формування Російської Федерації 26 липня продовжували обстрілювати не тільки позиції українських захисників, а й житлові будинки. Жертв та поранених серед цивільного населення немає.
На ділянках розведення №1, №2 та № 3 обстрілів не зафіксовано.
З 27 липня на Донбасі встановлюється режим повного та всеосяжного припинення вогню. Про це домовилася Тристороння контактна група під час засідання у форматі відеоконференції, яке відбулося 22 липня.
Домовленостями передбачена заборона на наступальні та розвідувальні дії, на застосування вогневих засобів, зокрема снайперського обладнання, а також застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню.
До контролю за дотриманням режиму припинення вогню залучаються українські військовослужбовці з досвідом участі у миротворчих місіях ООН.
Крім того, за даними штабу ООС, для об'єктивного інформування про ситуацію на Донбасі під час дії режиму припинення вогню планують залучити представників вітчизняних та іноземних ЗМІ

Раніше представник України в ТКГ заявив, що є шанс, що це перемир'я буде підтверджено у "нормандському" форматі.

https://rubryka.com


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також