Оперативники викрили шахрая, який обкрадав жертв за схемою «ваш родич у лікарні» (ВІДЕО)

1077 0

Ми у соцмережах:

Оперативники викрили шахрая, який обкрадав жертв за схемою «ваш родич у лікарні»  (ВІДЕО)

В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 30-річний рівнянин, який вчора намагався ошукати пенсіонера. Коли дубенчанин не віддав гроші — відкрито заволодів його заощадженнями в сумі майже 44 тисячі гривень.

Близько 18 години на стаціонарний телефон 90-річного жителя Дубна зателефонував невідомий чоловік: представившись лікарем, повідомив, що дочка потрапила у ДТП і в неї складні переломи ніг. Для лікування жінки потрібна термінова операція, а отже – значна сума коштів.

- Він запевняв, що потрібно ставити імплантати і цю операцію робитимуть у Львові. Вартість лікування — 8 тисяч доларів США, — розповідає потерпілий пан Леонтій. — Я сказав, що не маю такої суми, тому мені назвали нижчу ціну — 80 тисяч гривень.

Крім того, аби розпочати оперативне втручання, потрібно було написати відповідну заяву, зміст якої продиктували аферисти.

Дубенчанин дістав усі свої заощадження та почав перераховувати гроші. У цей час на подвір'я будинку зайшов чоловік. Відрекомендувався прокурором і сказав, що прийшов по гроші та заяву. Пенсіонер запросив його до оселі. Втім, запідозрив недобре і сказав, що грошей не віддасть, а відвезе особисто до лікарні. Тож, псевдоправоохоронець почав «діяти»: відштовхнув дідуся, викрав усі кошти, які лежали на видному місці, та вмить покинув будинок.

90-річний житель Дубна одразу повідомив до поліції.

- Працівники карного розшуку Дубенського районного відділу поліції спільно з колегами обласного управління оперативно вийшли на слід зловмисника: ним виявився 30-річний рівнянин, — повідомив т.в.о. начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Крошко. — Із залученням оперативних служб вдалося встановити його місце перебування: затримали крадія, коли той на таксі покидав місто. У нього криміналісти вилучили 31541 тисячу гривень та 400 євро. Зловмисника опізнав і потерпілий. Крім того, відомо, що рівнянин і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців: десять разів притягувався до адмінвідповідальності за вчинення дрібних крадіжок та за порушення ПДР.

Як зазначив Сергій Крошко, 30-річного рівнянина затримали. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 КК України та обрання запобіжного заходу. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також