Оператори дронів на Рівненщині потрібні не лише для фронту

1251 0

Ми у соцмережах:

Оператори дронів на Рівненщині потрібні не лише для фронту

У Рівному почали навчати незвичної, але дуже потрібної на війні спеціальності — оператори дронів. Чотириденні курси організовує служба зайнятості. Першу групу в десять осіб уже набрали, але бажаючих навчитися керувати безпілотниками було стільки, що всім місця не вистачило, і доведеться чекати нового набору. Для тих, хто перебуває на обліку як безробітний, навчання безкоштовне. Усім іншим доведеться заплатити по 1400 гривень.

На перший погляд, найбільше такі навички зараз актуальні на фронті, й після курсів — пряма дорога до військкомату. Та як виявилося, це дуже затребувана спеціальність не лише для військових, а й у фермерів. Ще й заробляти можна по 15–20 тисяч гривень щомісяця.

Оксана Зигалова, заступниця директора Рівненського центру профтехосвіти державної служби зайнятості:

— Ми розробили 32-годинний навчальний курс операторів БПЛА — нині це вимога ринку та часу. Нашим партнером виступив Національний університет водного господарства та природокористування. Усі умови для цього є: керувати дронами навчаємо як у великій аудиторії, так і на спеціальному полігоні. Це базовий курс, який дозволяє опанувати пілотування. Але навчаємо не тільки керувати, а й обробки фото/відео матеріалів, монтажу. Тому цей курс підійде не суто для військової підготовки (хоча і для неї також), але і для медівників, наприклад. А в сільському господарстві така спеціальність на сьогодні є дуже затребуваною і заробітна плата хороша. 15 тисяч гривень щомісяця — це те, що готові платити початківцям. Звичайно, агродрони набагато дорожчі й потужніші, мають своє особливості, але базові навички і тут необхідні. Так що перспективи є. По закінченні чотириденного курсу слухачі отримують посвідчення, де вказується, що вони пройшли і що засвоїли — щоб роботодавець міг спокійно прийняти на роботу.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також