Операція «зняти Драганчука»

2141 0

Ми у соцмережах:

Операція «зняти Драганчука»

11 березня буде рік як депутати Рівненської облради звільнили з посади голову — радикала Володимира Ковальчука. А 17-го планують усунути уже третього у цьому скликанні керманича — «батьківщинівця» Миколу Драганчука.І знову вирішальну роль у цій полюбовній грі за крісло голови зіграє БПП.

Изображение 119

Олексій Бучинський та Віталій Чугунніков на одній із попередніх сесій
Проект рішення про недовіру та звільнення Миколи Драганчука зареєстрував Володимир Ковальчук. Але без голосів фракції Блоку Петра Порошенка та «Свободи», яка у раді працює в унісон з БПП, зняти Миколу Драганчука радикалам не вдасться. Обрати нового голову — й поготів. Ще донедавна БПП, «Батьківщина» та «Свобода» у раді формували більшість. Але днями Радикальна партія, БПП та «Народний фронт» підписали декларацію з багатозначною назвою «Єдність заради перемоги», тож те, що ці партії співпрацюватимуть і на Рівненщині, вважайте, — доконаний факт. Втім, серед депутатів більш поширена версія, що БПП знову спробує «переграти» всіх: свої голоси за відставку Миколи Драганчука дасть, а ось за обрання нового голови — ні. Таким чином, керувати радою на невизначений термін залишиться перший заступник — представник БПП Олександр Корнійчук, а з ним — заступник голови Олексій Бучинський, людина зі «Свободи». Втім, до сесії 17 березня ще три тижні. За цей час триватиме активний «збір голосів», тож до самого засідання навряд чи хтось знатиме напевне, залишиться Микола Драганчук на посаді чи стане третім «знятим».

Коментарі

Діана Гордійчук, голова фракції «УКРОП»:
— Наша фракція повністю задоволена роботою голови облради, і претензій до Миколи Драганчука у нас немає. Наразі я б не голосувала за його звільнення, але до 17 березня ситуація ще може змінитися.
Богдан Файфура, голова фракції «Конкретних справ»:
— Проект рішення з нами не обговорювали. Наша фракція ще не збиралася, тож як голосуватимемо на сесії — поки не знаю. У мене хороше ставлення до Миколи Драганчука, але зауваження до його роботи є.
Віталій Чугунніков, голова фракції БПП:
— Зареєструвати проект рішення про звільнення голови може кожен депутат, але наразі я не бачу, щоб у сесійній залі знайшлася більшість, щоб його підтримати. Я за цей проект голосувати не буду. Не буду коментувати будь-яких чуток щодо так званих київських домовленостей, але запевню, що вказівок нашій фракції з Києва ніяких не було.
Олександр Савчук, голова фракції «Свобода»:
— Будемо радитися на фракції, опрацюємо матеріали, які запропонують щодо звільнення Миколи Драганчука, тоді приймемо рішення.
Микола Кучерук, голова фракції «Батьківщина»:
— Радикали вже вдаються навіть до шантажу. Днями Драганчуку до півночі дзвонили, щоб він забрав проект рішення про реорганізацію комунального відділу облради. Тоді й сказали, якщо не забере, то подадуть проект рішення про його відставку. Мені тепер цікаво, як вони голоси збиратимуть. Останні місяці в області розвиток був, все працювало без шуму, усі депутати отримали допомогу на свої округи. Хто тепер у раді погодиться на нестабільність? Я наполягатиму, аби проект Володимира Ковальчука на наступній сесії таки розглядали.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також