Опудало спалили і весну зустріли

1761 0

Ми у соцмережах:

Опудало спалили і весну зустріли

Народне гуляння, коли проводжають зиму і зустрічають весну на Дубенщині цьогоріч відбувається сьогодні. І хоча погода не сприяла створенню льодових фігур, на базі найкреативнішого закладу – Мирогощанського аграрного коледжу зібрались тисячі людей.

Такого ажіотажу, як торік, після кількарічної перерви, – немає, але людей все більше з'явилось в обідню пору, повідомляє Дубенський інформаційний портал..

Попри відсутність снігу,  зайнятись у Мирогощі було чим. Студенти підготували різноманітні фігури з соломи, очерету, оригінальні фотозони. Так, наприклад, замість снігової свині чи корови можна побачити велику солом’яну скульптуру або ж дерев’яних сніговиків.

«Розігрівав» публіку духовий колектив з Берега. Зі святом присутніх вітали керівник Мирогощанського коледжу Віктор Терновик, голова Мирогощанської громади Світлана Соборук, народний депутат Олександр Дехтярчук, голова Дубенської адміністрації Юрій Парфенюк та голова Дубенської райради Олександр Козак.

Алеєю перед односельцями та гостями пройшов парад кінотників, участь в якому взяли студенти Мирогощанського коледжу, педагогічного та медичного коледжів, а також колона понні гості з Волині Вікторії Колесник. Парад організувала начальник виробничого відділу і туризму, Заслужена працівниця сільського господарства Вікторія Марущак.

Традиційне опудало зими спалили під хороводи і співи молоді. Настрою додала сонячна погода.

Публіку своїми виступами розвеселяють вокальні, в основному жіночі, ансамблі з с. Рачин, Мирогоща, Варковичі, Повча, Загорці, Плоска, Іваннє, Привільне, Верба, Малі Сади. Охочі посмакували розмаїттям напоїв та наїдків. Дітвора з задоволенням провела час на атракціонах або ж катаючись на поні, конях. Також діяв ярмарок ручних виробів, солодощів тощо.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також