Орендар поверне ділянку, де без дозволу видобував базальт два роки

923 0

Ми у соцмережах:

Орендар поверне ділянку, де без дозволу видобував базальт два роки

Здолбунівською місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель на території однієї із сільських рад Костопільського району. Їх використовував орендар і видобував на ділянці базальт. Виявилося, що договір оренди не діє вже два роки.

 Встановлено, що у 2014 році між Головним управлінням Держземагенства у Рівненській області та одним з Товариств укладено договір оренди земельної ділянки площею 0,7350 га і вартістю майже 550 тис грн, для розміщення та експлуатації будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами та віднесена до категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення державної власності.

Договір укладено до 2028 року, на термін дії спеціального дозволу на користування надрами, для видобування корисних копалин та промислової розробки родовища базальтів.

Втім, встановлено також, що вказаний спецдозвіл Державною службою геології та надр України анульовано ще у серпні 2018 року. Відповідно, разом з ним закінчився і термін дії договору оренди земельної ділянки. Однак орендар її не повернув і вже більше двох років продовжує користуватись вказаною ділянкою.

Тому прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогою повернути спірну земельну ділянку.

Рішенням господарського суду Рівненської області від 15.09.2020 позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
Таким чином, земельна ділянка вартістю понад пів мільйона гривень підлягає поверненню  державі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також