Органи померлого хлопчика з Рівного врятували трьох дітей

653 0

Ми у соцмережах:

Органи померлого хлопчика з Рівного врятували трьох дітей

У 4-річного хлопчика з Рівного діагностували смерть мозку. Його батьки дали згоду на посмертну пересадку органів, аби подарувати шанс на життя іншим трьом дітям.

Як повідомляє лікарня Охматдит у Facebook, завдяки цьому вдалося врятувати життя 12-річного Антона, 15-річного Діми та 6-річної дівчинки.

Антон, якому пересадили нирки, народився з вродженими урологічними та шлунково-кишковими вадами, із однією ниркою. Три роки тому вона перестала працювати. Останні 2 роки хлопчик з мамою жили в Охматдиті та чекали на донора. Тут хлопчику провели декілька реконструктивних операцій та підготували до пересадки. Вперше за 2 роки Антон з мамою покинув лікарню. Поки хлопець не може повернутися додому на Херсонщину, бо його оселя тимчасово перебуває в окупації.

Печінку пересадили 15-річному хлопчику з Кіровоградської області. Півроку тому йому констатували прогресуючий цироз печінки, без пересадки шанси, що він проживе ще рік, були невеликі — 30%. До пересадки все його тіло було жовтого кольору. Спеціалісти Охматдиту змогли стабілізувати стан дитини, підготувати його до трансплантації та успішно пересадити орган.

Серце від того ж донора тепер б’ється у грудях 6-річної дівчинки. Пересадку серця виконали в Інституті серця МОЗ України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також