Організм просить хрому

4528 0

Ми у соцмережах:

Організм просить хрому

Якщо поганий настрій ви регулярно почали заїдати варенням і згущеним молоком, молочним шоколадом або іншими солодощами у величезних кількостях, є підозра, що ваш організм просить хрому. І чим більше ви будете їсти солодкого, тим більшу кількість хрому втрачатимете з сечею. Нестача хрому неминуче наздоганяє нас, якщо ми поглинаємо у великій кількості борошняні та кондитерські вироби, багаті вуглеводами. А тим часом хром регулює жировий обмін, знижує рівень холестерину в крові, захищає судини серця від склерозування. Як тільки рівень хрому знижується — невикористана глюкоза перетворюється в жир. А це перший етап ожиріння. Хром незамінний у вуглеводному обміні, оскільки регулює рівень глюкози в крові. Тому головними недугами, викликаними нестачею хрому, вважаються діабет, серцево-судинні захворювання і гіпертонія.

Властивості хрому Вже немає сумнівів в тому, що хром бере участь у регуляції вуглеводного та жирового обміну. Він необхідний для нормалізації ферментного і гормонального фону, незамінний для діяльності серцевого м’яза та судин. Хром потрібний для синтезу ДНК і РНК, без нього може порушитися їхня структурна цілісність. Зміцнення імунітету, зростання і регенерація тканин — теж відносяться до функцій хрому. Однією з властивостей цього мікроелементу є його здатність переробляти жир у м’язову масу. Тому він необхідний не тільки хворим, але і професійним спортсменам.

У вас дефіцит? ”Прихований голод» — так називається одне із сучасних захворювань, викликаних нестачею життєво важливих вітамінів та мікроелементів. Такий діагноз впливає на загальний стан здоров’я людини, її розумові здібності і тривалість життя. Нестача хрому в організмі викликає різке підвищення цукру в крові і, як наслідок, захворювання діабетом II типу в людей середнього та літнього віку. Нестача хрому може спровокувати розвиток серцевих захворювань, ниркову недостатність, посилити проблеми з зором. На тлі нестачі хрому цілком може розвинутися понижений або підвищений вміст цукру в крові. Різка втрата хрому характеризується погіршенням загального самопочуття, швидкою стомлюваністю, безсонням, неспокоєм, головним болем, втратою чутливості в руках і ногах, невралгічними болями в кінцівках, раптовою втратою ваги, загальмованістю мислення. Діабет вагітних сьогодні також схильні пояснювати нестачею хрому під час виношування плоду.

Какао з чаєм Добова потреба людського організму в хромі — від 50 до 200 мкг. Здавалося б, і доза невелика, й перелік продуктів достатньо різноманітний. Це кукурудза, жито, овес і ячмінь, пшеничний хліб, нутряний яловичий жир, баранячий жир і свинячі котлети, картопля, ріпчаста цибуля, квітковий мед і мигдаль. Але для того, щоб наш організм одержав достатню кількість цього мікроелемента, всі рослинні продукти повинні бути вирощені на багатому хромом ґрунті. А тварини — відгодовані на збагаченому хромом раціоні. Морепродукти теж повинні бути насичені цим мікроелементом. Тільки тоді наш організм може бути забезпечений хромом. В інших продуктах — пивних дріжджах, телячій та свинячій печінці, солодкому перці, моркві, капусті, яблуках, апельсинах, бананах і чорницях теж є хром, але в дуже незначних кількостях. А ось справжні любителі чорного чаю (60,0 мкг) і натурального какао (110,0 мкг) — не шоколаду — можуть реально запобігти нестачі хрому. В цих напоях найвищий вміст мікроелементу на 100 г продукту. Хром краще зберігається в продуктах, якщо користуватися посудом з неіржавіючої сталі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також